Onze jaarlijkse thuiswedstrijd was geslaagd

 

Schitterende dag op alle vlakken
Onze jaarlijkse jumping van HRVV was geslaagd. De talrijk opgekomen deelnemers en publiek konden de hele dag genieten van de zonovergoten piste en terras. De combinatie van de paarden, het goede weer, wat muziek, een frisse pint (of cola) zorgden voor een ideale mix van paardenplezier en vakantiegevoel.

In deNbar kon men verschillende maaltijden, dranken en zelfs ijsjes verkrijgen. De eerste 100 mama's kregen trouwens ter gelegenheid van moederdag een mooie roos.  

We willen iedereen bedanken die meegeholpen heeft om deze dag zo aangenaam te maken!

Veel huisruiters in de proef 70 cm
In de proef 70 cm reed het merendeel van de huisruiters foutloos rond. Line Vermeulen kwam op de 8e plaats te staan met Pico, Jana Pelfrene volgde met een 9e plaats en Julie Vermeire werd 10e. Indra Van Durme werd met Aaron 12e en Bart De Keuleneire verdiende een 18e plaats. Bernard Meerlaen werd 21e. Anna Balduck reed naar de 26e plaats en Kara Van Oost volgde met een 27e plek. Alice Devriese werd 29e.

Alana Lissens eindigde met 4 strafpunten, net als Lamia Cotman. Kenny Coysman kreeg 8 strafpunten mee naar huis. Elisa De Bie, Ivy Gevaert en Lucie Mecene werden uitgesloten, maar hielden er een leerrijke ervaring aan over. 

Applaus en aanmoedigingen!

Grote opkomst in de proef 80 cm
Niet minder dan 71 combinaties deden mee in de proef 80 cm. Jeanne Mataigne was de snelste onder de Hoefslagruiters en eindigde op de 7e plaats. Jana Pelfrene volgde met een 9e plaats en Alexandra De Schepper werd 11e met Guus. Indra Van Durme, Kara Van Oost en Julie Vermeire geraakten in de barrage, maar verzamelden daar een paar strafpunten. Loïse Deraeve reed iets te traag in de basisronde met Cosmo en kreeg 1 punt voor tijdsoverschrijding in de basisomloop.

Anna Balduck en Mickaël Delembre sprongen 1 balk af in diezelfde basisomloop. Verder kregen Alain De Meersman, Bruna Moro, Magalie Van Kwikenborne, Kenny Coysman, Bernard Meerlaen, Jonas De Buck, Alana Lissens, Freya De Paepe en Line Vermeulen te kampen met moeilijkheden zoals balken, parcoursvergissingen, weigeringen of val van ruiter. Het is en blijft een leerproces.

Snelheid in 90 cm
In de proef 90 cm draait het om snelheid. Sophie Polet reed Liesje naar de 5e plaats, Lucie Mécène reed 0,02 sec trager en belandde op de 6e plaats. Jeanne Mataigne kreeg 2 punten voor tijd in de barrage. Alexandra de Schepper, Melissa Lippevelde en Chloë Sterckx kwamen ook in de barrage terecht en werden respectievelijk 20e, 22e en 23e.

Sharina Vanderstraeten, Mickaël De Lembre en Olivier De Meulemeester namen elk 1 balk mee naar huis. Bruna Moro sprong met Tornado 2 balken af. 

95 cm
In de proef 95 cm werd Olivier De Meulemeester met Coralie 12e. Virginie De Meersman sprong met Umbo 2 balken af in de barrage en werd 14e. In de basisomloop sprongen Sharina Vanderstraeten, Melissa Lippevelde en Virginie De Meersman (Igor) 1 balk af. Alain De Meersman nam met Gallardo 2 balken mee. Lucie Mécène en Iven Germonpré hadden last van de warmte en maakten een parcoursfout, met uitsluiting als gevolg. 

Virginie, Philippe en Frédéric De Meersman - De Hoefslag Zwijnaarde

Thuiswedstrijd, thuisvoordeel
In de proef 1 meter nam Virginie De Meersman zowel de 3e als de 5e plaats in. Met Umbo nam ze 2 balken mee in de barrage en eindigde op de 15e plaats. 

Virginie sloot de dag af met een zege op 1m10. Ginka-A bleef foutloos en was maar liefst 7 seconden sneller dan de volgende combinatie. Met Iwana sprong ze 1 balk af, maar eindigde alsnog op de 3e plaats. 

Resultaten per proef
Proficiat aan iedere deelnemer!

Foto's van iedere deelnemer
De professionele fotograaf Jean-Jacques Limbourg heeft van iedere deelnemer foto's genomen.

Via deze pagina kan u de foto's bekijken en nabestellen.

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 08 mei 2016