Weekend vol prijzen

 

Tijdens het weekend van 20 en 21 augustus vond het kampioenschap Amazones HROV plaats te GRV Heusden. Deze wedstrijd loopt over 4 manches. Op zaterdag worden 2 manches gereden als selectie, barema foutloos binnen tijd. Virginie De Meersman sprong deze 2 selecties foutloos binnen tijd. 7 combinaties deden hetzelfde. Op zondag werd de finale verreden met 16 ruiters. Opnieuw 2 manches foutloos binnen tijd. Virginie De Meersman sprong in beide parcoursen 1 balk af. Dit bracht haar na de finale op een 5e plaats. 

Chloë Sterckx, Alice Devriese, Mireille Delvoye, Bernard Meerlaen en Jana Pelfrene

Lucie Mécène en Eros Van Speybroeck trokken zondag ook naar HROV. In de proef 90 cm verzamelde Eros 6 strafpunten met Wigand. Dit bracht hem op de 18e plaats. In 1 m reed hij Ibora naar de 6e positie. Met Wigand sprong hij een balk af in het basisparcours. Lucie Mécène sprong eveneens een balk af in 1m, wel in de barrage. Dit bracht haar naar de 13e plaats. Eros reed ook mee in 1m10 en werd na een snelle barrage ook daar 6e met Ibora.
 

Chloë Sterckx behaalde met Falco de eerste plaats in de proef 75cm

Op zondag vertrokken verschillende ruiters naar de HRVV wedstrijd op manege Kerselare. Ze vielen letterlijk in de prijzen. 

In de proef 70 cm werd Bernard Meerlaen 4e met Nalla. 
De proef 75 cm werd gedomineerd door onze Hoefslagruiters; van 42 ruiters kan er maar 1 de beste zijn: Chloé Sterckx won met Falco, Alice Devriese kreeg de zilveren medaille te pakken met Taz, Bernard kwam op de 4e plaats terecht en Jana Pelfrene werd 6e met Sultan.

In 80 cm greep Chloé net naast het podium, ze eindigde op de 4e positie. Jana verzamelde 4 strafpunten in de basisomloop, Alice verzamelde 5 punten. Ze eindigden op de 25e en 27e plaats. Al deze combinaties werden overladen met prijzen.

 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 20 augustus 2016 tot en met zondag 21 augustus 2016