Steun onze ruiters op Kerstjumping Mechelen en Flanders Horse Expo!

 

Stilzitten tijdens de winter? Niet voor ons! Ook tijdens verschillende winteractiviteiten zijn wij van de partij. Zie hier de meest opvallende momenten:

 

Eros Van Speybroeck met Ibora

De Hoefslag op Jumping Mechelen
Eros Van Speybroeck wist een plaatsje op Kerstjumping Mechelen te bemachtigen. Eros reed de Jumping Mechelen Indoor selecties mee en wist zich telkens vooraan te plaatsen. Dankzij deze resultaten start hij in Mechelen.

Ook Virginie De Meersman wist zich tijdens het criterium Hippo Revue al te plaatsen voor de kerstjumping. Beide ruiters zullen hun beste beentje voor zetten op woensdag 28 december 2016 in de Nekkerhal. Arthur Burssens ging niet voor snelheid zoals Eros en Virginie, maar ging voor stijl. Tijdens de selectie stijlrijden in Waregem selecteerde hij zich voor de kwartfinale in de ruiterschool te Oud-Heverlee. 22 ruiters mochten door naar de halve finale in de Nekkerhal. Arthur verzamelde helaas net niet genoeg punten om een ticket te bemachtigen voor deze halve finale.

 

VLP Club Battle op Flanders Horse Expo
Net zoals vorig jaar organiseert VLP een Battle tussen de Clubs. Vanwege het succes van vorig jaar vonden dit jaar 2 selectiewedstrijden plaats waarbij elke club 2 teams mocht sturen om zich te laten vertegenwoordigen. 

De Hoefslag VLP Club Battle

Vier ruiters -2 voor dressuur en 2 voor jumping- verdedigden de eer van de club. Indra Van Durme, Melissa Lippevelde, Lamia Cotman en Iven Germonpré vormden samen 1 team. Jonas De Buck, Mireille Delvoye, Jana Pelfrene en Britt Van Hoye vormden het 2e team. Beide teams zetten hun beste beentje voor en wisten zich zo allebei te plaatsen voor de finale tijdens Flanders Horse Expo op 25 februari 2017. Op de finale mag de club maar door 1 team vertegenwoordigd worden. Dit wordt uiteindelijk het 2e team, dat in totaal 3 punten meer haalde dan team 1.
 
 
Varia aan winteractiviteiten
Naast deze grote wedstrijden, rijden onze ruiters ook mee op tal van andere winterwedstrijden. Jumping in de Breemeersen of het Zilveren Spoor; dressuur in stal Bocage, onze eigen oefenwedstrijden,… Wij blijven actief tijdens deze koude periode!