Een weekend vol sport, vriendschap, teamspirit en plezier

 

Mooi weer, en opnieuw mooie resultaten op verschillende wedstrijden en in verschillende discipines. Zowel op zaterdag als op zondag werd er jumping en eventing gereden. De Hoefslag is in meerdere disciplines goed vertegenwoordigd! 

Nationale eventing te Gavere en Jumping HROV in Hof Ter Couter
Op zaterdag reed Alain De Meersman met Karandasj op de nationale eventing te manege Verwimp. Na een sterke dressuur kwam hij op de 4e plaats te staan. Jammer genoeg sprong Karandasj 1 balk af tijdens de jumping. Na een foutloze cross rond kwam deze combinatie op een mooie 7e plaats.

Diezelfde dag gingen Freya en Emma De Paepe naar HROV te Hof Ter Couter. In de 80 cm sprong Freya met Quad 1 balk af en eindigde zo op de 21e plaats. In de proef 90 cm reed haar zus Emma dubbel foutloos rond en werd 19e. Freya en Quad reden net iets te traag in de basisomloop en verzamelden 2 punten voor tijd. Emma en Karolientje reden ook mee in de proef 1m en haalden 4 punten in het basisparcours.

Mireille Delvoye, Gilles Devenyn en Mickaël De Lembre

Communautaire eventing te Gavere en jumping HRVV in Hof Ter Couter
Op zondag stond er een OCC op het programma bij manege Verwimp. Acht van onze ruiters vertrokken ’s ochtends en kwamen laat in de middag terug na een fantastische dag vol sport, vriendschap, teamspirit en plezier. 

In de 60 cm reed Lamia Cotman met Quando een sterke dressuur, 1 weigering tijdens de jumping en een foutloze cross. Chloé Sterckx en Alice Devriese reden beide een foutloze maar iets te trage jumping. Tijdens de cross bleven beide ruiters ook foutloos, en kwamen zelfs iets te snel binnen. Britt Van Hoye reed met Vitesse een nette dressuur, een foutloze jumping, maar had een paar weigeringen tijdens de cross. Al doende leert men.
 

Filou, Jeanne en Hugues Mataigne

In de 80 cm startten onze 4 andere ruiters met een sterke dressuur. Bernard Meerlaen met Goldwing, Jeanne Mataigne met Whisper, Mickaël De Lembre met Guus en Mireille Delvoye met La Quinta. In de jumping reden zowel Mickaël als Mireille foutloos rond. Whisper van Jeanne sprong 1 balk af en jammer genoeg maakte Bernard een spijtige val op zijn laatste hindernis. Door deze val mochten Bernard en Goldwing niet meer deelnemen aan het laatste deel: de cross country. Jeanne en Whisper reden zonder enige moeite rond in deze cross en kwamen te snel binnen. Mireille bleef iets dichter bij de ideale tijd, en Mickaël overschreed de ideale tijd met 2 seconden. 

Robin Philips met Gently

Net als op zaterdag was er ook op zondag jumping in Hof Ter Couter, georganiseerd door HRVV. 
Robin Philips reed met Gently de 70 cm foutloos rond, recht op de ideale tijd, wat resulteerde in een mooie eerste plaats. Ellen Collins en Selena hadden iets meer moeite met het eerste parcours en werden uitgesloten. 
 

Dominique Polet sloot de wedstrijd af in schoonheid met Liesje. Ze eindigde zowel in de meter als in de 1m10 op de 2e plaats. De wedstrijddag werd ’s ochtends met goud gestart en ‘s avonds met zilver geëindigd. 

 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 01 april 2017 tot en met zondag 02 april 2017