Kampioenschap HRVV

 

Tijdens het weekend van de Gentse Feesten wordt ook het kampioenschap HRVV ingericht in Hof Te Couter te Vosselare. Vele Gentenaren onder ons zijn tijdens deze periode op vakantie, maar zij die niet naar de zon reisden, sprongen mee op zaterdag 22 juli. 

In de proef 70cm reed Lourdes Plancke met Karioka foutloos rond, maar iets trager dan de ideale tijd. Zij eindigden op de 12e plaats. 5 cm hoger sprong Karioka jammer genoeg een balk af en eindigde 10e. Océane Van Kwikenborne en Java reden foutloos rond en eindigden op een mooie 7e plaats. Loïse Deraeve en Chocotoff waren eventjes de weg kwijt en eindigden op de 12e plaats.

Vanaf de proef 80 cm gold de regel: om ter snelst; geen 2 fases met barrage. Vanaf de eerste sprong tot de laatste zo snel mogelijk. Een balk betekent niet 4 strafpunten maar wel 4 strafseconden.
Loïse en Chocotoff eindigden in deze proef met 64.46 seconden op de 17e plaats. Shar Vanderstraeten en Cassandra reden 3 seconden trager en werden 20e. Océane en Java reden een nette rustige ronde en eindigden op de 29e positie.

Kampioen 110cm Virginie De Meersman belandde in het water.

Op een hoogte van 90 cm reden Shar en Winnie in 66.61 seconden rond en eindigden op de 15e plaats. Arthur Burssens en Gucci deden het iets trager in 69.94 seconden en werden 19e.

5 cm hoger reed Arthur Gucci naar een 17e plaats met 71.27 seconden. Mickaël Delembre en Guus waren sneller, maar door een balkje kwamen er 4 strafseconden bij wat hen op de 20e positie bracht.

In de proef 1m reed Virginie De Meersman met Prom Royal in 62.68 seconden naar de 11e positie. Mickaël en Guus reden eveneens een snelle tijd, maar door een pechbalk op de laatste hindernis werden daar 4 seconden aan toegevoegd wat resulteerde in een 16e positie.

In de hoogste proef reed Virginie Iwana De Laubry naar een 2e positie, ondanks 4 strafseconden door een balk. Met Prom Royal eindigde ze op de 7e plaats. 

Op zondag werd de finale van het kampioenschap gereden. Uit onze club nam enkel Virginie met Iwana deel. De finale werd in Barema A 2 fases gereden, wat wil zeggen dat iedereen eerst een basisomloop rijdt, en daarna rijden de foutlozen een aparte barrage. Virginie en Iwana reden de snelste tijd en wonnen de proef. Deze combinatie werd door deze winst ook kampioen HRVV 2017!

 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 22 juli 2017 tot en met zondag 23 juli 2017