Traditiegewijs aanwezig op Jumping Eke

 

Groepsfoto De Hoefslag eerste proeven

 

Op zondag 13 augustus was het weer zover: HRVV richt in te Eke, een jumping en volksfeest. Vele ruiters kijken hiernaar uit voor zowel de leuke sfeer, als voor de vele naturaprijzen. Tijdens deze wedstrijd wordt er niet alleen op 2 pistes tegelijk gereden, zowel ’s ochtends als ’s middags wordt er vanaf 70 cm tot 110cm gereden. 
 

 
Lourdes Plancke met Karioke en prijzendrager Laurian Vermassen
 
 
 

In de prijzen vallen
Onze vroege vogels waren op pad. Om 8u30 begon de proef 70 cm in Piste A, de proef 90 cm werd ernaast gehouden in Piste B. Lourdes Plancke reed met Karioka foutloos rond en kwam heel dicht bij de ideale tijd, en eindigde op een zilveren plaats. Anna Balduck en Pirouette kwamen ook dicht in de buurt en werden 5e.
 

 

Blije gezichten na de eerste prijsuitreiking

Alice Devriese/Mini, Jonas De Buck/Falco en Lamia Cotman/Quando reden ook een foutloze ronde en vielen letterlijk in de prijzen met een respectievelijke 23e, 25e en 27e plaats. Na het uitdelen van lintjes, bekers, planten, emmers, koekjes en veel meer werd een rustige ereronde in draf gehouden. Luca Huyghe en Mona sprongen een balk af en eindigden op de 28e plaats. Kara Van Oost en Hermes eindigden op de 36e positie. 

 

 

In de sprong vallen
De verkenning, ieder op z'n eigen manierVele prijzen later begon de proef 80 cm, ook in Piste A. Jonas en Falco lieten zich van hun snelste kant zien en eindigden op een 5e plaats uit maar liefst 66 ruiters. Gilles Devenyn en Flou eindigden na een foutloze en vlotte barrage op de 13e plaats. Lamia Cotman en Umbo sprongen 1 balk af in de tweede fase en eindigden op de 24e positie. Alice Devriese en Taz reden de 2e fase niet uit, maar eindigden wel op een 36e plaats. Anna met Pirouette en Océane Van Kwikenborne met Java reden net iets te traag in de basisomloop en eindigden met 1 strafpunt voor tijd en werden zo 38e en 39e. Ook Alice en Mini kregen strafpunten voor tijd. Lamia Cotman reed met Quando een zeer goede 1e fase, maar Quando besliste op de laatste sprong de remmen toe te slaan, waardoor Lamia in de sprong belandde. Hermes van Kara Van Oost besliste ook om nu en dan de remmen toe te slaan.

 

Anna Balduck met Pirouette

 

Lucky number 13
Gilles en Flou reden voor de proef 80 cm al op een hoogte van 90 cm in Piste B. Hier werd de toon gezet voor een prachtige dag voor dit duo. Gilles reed een snelle tweede fase, goed voor opnieuw een 13e plaats. Verder reed Alice in de proef 90 cm met Taz, die nogal afgeleid was van het hele gebeuren (tenten, springkastelen, …), niet rond in de eerste fase. 
10 cm hoger sprong Karolientje van Emma De Paepe een balk af in het basisparcours, wat resulteerde in een 30e plaats. 

 

Rijden op karakter
Mireille Delvoye met La QuintaIn de namiddag reed Mickaël De Lembre Guus naar een 8e plaats in de proef 90 cm uit 70 ruiters! Dit deed hij puur op karakter, in de proef ervoor, 1m, namen Guus en hij een noodsprong waardoor hij een slag in de ribben kreeg. Resultaat: gekneusde ribben. In diezelfde proef sprongen zowel La Quinta van Mireille Delvoye als Quad van Freya De Paepe een balk af. In 1m reden Mireille en La Quinta een vlotte foutloze barrage, wat resulteerde in een 11e plaats. Emma en Karolientje eindigden op een 37e positie.

 

 

 
Datum wedstrijd: 
zondag 13 augustus 2017