Topweekend voor onze ruiters

 

Tijdens het eerste weekend van augustus trokken we eropuit naar HRVV Hof Ter Couter. 

Sharina Vanderstraeten won de proef 70 cm

Winst in 70 cm 
De toon van de dag was al gezet in de eerste proef. Shar Vanderstraeten startte voor het eerst met Robroy, reed foutloos rond, knal op de ideale tijd. Goed voor een beker. Laurian Vermassen en Hannaman reden ook een foutloze ronde en eindigden op de 14e plaats. Lindsay en Isy Boy eindigden 22e. Maxine en Nalla reden een eerste rondje met paar foutjes, zij startten nog eens buiten wedstrijd en reden foutloos rond. 
 

Laurian Vermassen, Evy Smet en Lindsay Haemelinck

10 cm hoger ook prijs
Op een hoogte van 80 cm vielen we ook in de prijzen. Evy Smet en Come On reden dubbel foutloos rond, met een vlotte barrage, goed voor een 8e plaats. Bart De Keuleneire reed zijn eerste wedstrijd met Raph rond, en volgde op een 9e plaats. Laurian en Hannaman bleven foutloos in de eerste fase maar namen een groot risico in de barrage, wat jammer genoeg tot een balk leidde. Goed voor een 16e plaats. Lindsay en Isy Boy sprongen in de eerste fase 2 balken af.

Brons in 90 cm
De derde reeks was goed voor een derde plaats voor Carol Porta en Raph. Zij bleven dubbel foutloos in een heel moeilijke omloop. Evy en Come On sprongen een balk af in de basis, nog goed voor een 11e plaats. Lamia Cotman/Umbo en Jana Pelfrene/La Quinta volgde op de 13e en 14e positie. Mickaël Delembre en Karolina reden ook voor de eerste keer op wedstrijd, stuurfoutje leidde tot een 20e positie. Ellen Collins en Selena reden naar een 24e positie.

5 cm hoger opnieuw geklasseerd
Tijdens een hoogte van 95 cm wisten zowel Mickaël met Karolina als Delphine Gosselin met Prom Royale zich te klasseren. Mickaël werd 4e en Delphine volgde op de 5e plaats. 

1m ook prijs
Delphine wist zich met Royale opnieuw te klasseren in de voorlaatste proef. Zij werden 7e. Robin Philips en haar nieuw paard Janaica reden nog net iets sneller, goed voor een 6e plaats. Michaël Corvette en C’est Moi bleven mooi van de balken, maar kregen 1 punt tijdsoverschrijding mee in de basisomloop. Mickaël Delembre en Guus sprongen een balk af in de basis en mochten niet door naar de 2e fase. Ook Sophie Polet en Foo eindigden de 1e fase met 4 punten. 

1m10
Tijdens de laatste proef reden Michaël en C’est Moi opnieuw iets te traag, net te traag om door te mogen naar de barrage. Robin en Janaica sprongen door stress de eerste balk af en eindigden met 4 punten. 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 05 augustus 2018