Coronamaatregelen binnen onze gevarieerde werking

 

Wegens onze gevarieerde werking (pension, gewone groepslessen, privélessen, kampen en horeca) dienen we rekening te houden met verschillende soorten coronamaatregelen. Soms zijn gecombineerde situaties mogelijk. 

Gebruik de ruimte
Uiteraard zijn de verschillende coronamaatregelen ook bij ons van toepassing. Minstens 1,5 meter afstand houden van personen buiten de bubbel en regelmatig de handen wassen horen daar ook bij. Ons domein is groot genoeg, gebruik de plaats dus optimaal.

Handen wassen
Aan de ingang van de manege is een nieuwe wasbak met 5 kranen geplaatst. Ook aan de WC's en bij de materiaalkastjes staan kranen. Nu is het dus extra makkelijk om bij uw aankomst/vertrek en zelfs tussendoor de handen eens te wassen.  

Mondmaskers
Een mondmasker is in de huidige omstandigheden een hulpmiddel die u standaard dient bij te hebben (voor personen vanaf 12 jaar). Draag het steeds op drukkere plaatsen waar de nodige afstand niet altijd kan gegarandeerd worden. Tijdens sommige activiteiten is dit standaard verplicht.

Gegevens voor contactonderzoek
Indien nodig bezorgen wij uw contactgegevens en die van alle betrokkenen aan de contactonderzoekers van de overheid. In het algemeen worden uw gegevens, zoals gewoonlijk, nooit doorgegeven aan derden en worden deze enkel gebruikt voor de administratie van de diensten die u aanvraagt (lidmaatschap en inschrijvingen).

Lessen
Bij onze groepslessen en privélessen beschikken we standaard over de contactgegevens van degene die de inschrijving gedaan heeft. Bij het aanmelden, de paardenverdeling, het materiaal verzamelen in de zadelkamer en het opzadelen/afzadelen is het dragen van een mondmasker verplicht voor personen vanaf 12 jaar. Eenmaal te paard dient men geen mondmasker te dragen. De lesgever draagt een mondmasker tijdens de contactmomenten zoals de paardenverdeling. Verder is het mogelijk dat een deelnemer hulp nodig heeft (bv. jong kind). Hierbij dient de begeleider van de eigen bubbel dan te helpen waar nodig (opzadelen, opstappen, aanpassen stijgbeugels, ...). De lesgever geeft vanop een veilige afstand de nodige instructies. Bekijk onze video met handige tips over de basishandelingen bij het paard. 

Bar
In de bar is er een circulatieplan en is er voldoende afstand tussen de tafels voorzien. Ook het grote terras en grasweide biedt heel wat extra ruimte. Gedurende de openingsuren van de bar is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens de aankomst, vertrek en alle verplaatsingen in de bar, de veranda, het terras en de grasweide. Maaltijden of drank consumeren dient verplicht zittend te gebeuren. Wie neerzit mag het mondmasker afnemen. Een bubbel heeft een eigen tafel. Hierbij dient steeds minstens 1 persoon per tafel zijn naam en telefoonnummer/e-mailadres achter te laten via het daarvoor bedoelde registratieformulier.

Pony- en paardenkampen
Bij onze kampen beschikken we standaard over de contactgegevens van degene die de inschrijving gedaan heeft. De kampen zijn ingedeeld in 2 grote bubbels, een voor het ponykamp en hun begeleiders, een andere voor het paardenkamp en hun begeleiders. Binnen de bubbels zijn de afstandsregels niet van toepassing. Uiteraard worden de activiteiten wel zo georganiseerd om het contact te minimaliseren. Hou er rekening mee dat u als ouder of als bezoeker van de manege/bar een externe van de bubbel bent en de inmenging ter plaatse met de bubbel dient te vermijden. Bij het brengen of halen van uw kind is het als ouder noodzakelijk om een mondmasker te dragen.

Pension
Voor de pensionklanten die hun paard komen verzorgen en rijden gelden uiteraard de afstands- en hygiëneregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor personen vanaf 12 jaar tijdens de drukke momenten. Eenmaal te paard dient men geen mondmasker te dragen. We leggen geen vaste tijden op voor het dragen van het mondmasker aangezien de drukte soms kan variëren. Hiervoor dient men dus zelf ook de situatie mee in te schatten. Want zelfs op drukke momenten is het als pensionklant perfect mogelijk om geen deel uit te maken van die drukte. Op het domein is er ruimte genoeg, gebruik deze optimaal. Zo kan er bijvoorbeeld een drukker moment zijn tijdens het onthaal van het kamp of de lessen, maar u kan uiteraard perfect andere zones opzoeken. Het verzorgen en opzadelen/afzadelen van het paard gebeurt in de stal. Zo vermijden we bottlenecks en samenscholingen in de gangen en poetsplaatsen. Er zijn uitzonderingen voor de hoefsmid, veearts, de doucheplaats en paarden die niet veilig kunnen klaargemaakt worden in de stal.

 

Op de infoborden kan u uiteraard ook een overzicht van alle specifieke maatregelen raadplegen. Help mee aan een veilige omgeving voor uw vrienden, familie, uzelf en de werking van onze club. Bedankt!