Corona update 17/11: overzicht wijziging op onze werking tot en met 13/12

 

Wijziging werking tot en met zondag 13 december (update 17/11)
In het belang van de volksgezondheid heeft de overheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Deze maatregelen gaan in vanaf donderdag 29 oktober en gelden voorlopig tot en met zondag 13 december. Normaalgezien hervat onze gewone werking zich opnieuw vanaf 14 december, tenzij er nog verlengingen of wijzigingen van de coronamaatregelen zijn.

Lokale strengere regels worden opgeheven
De stad Gent had eerst standaard strengere regels ingevoerd voor Gentse sportclubs. Zo mocht de georganiseerde sport, in tegenstelling tot de nationale regels, indoor niet doorgaan. Hiermee volgde de stad helaas het advies niet van Sport Vlaanderen en onze federatie Paardensport Vlaanderen, waar dit geen probleem vormt. Gelukkig heft de stad die extra beperking op vanaf 23 november. Zo kunnen onze binnenpistes voor sommige leeftijden opnieuw gebruikt worden voor georganiseerde sport. Onze binnenpistes zijn heel grote en niet geïsoleerde hangars met veel verluchting.

Dit artikel geeft een overzicht van de invloed op onze werking van de verschillende coronamaatregelen die voor onze club van toepassing zijn (zowel nationaal als lokaal).

Groepslessen PONY (4 tem 8 jaar)
- Onze groepslessen PONY gaan nog BUITEN door op 18/11, 21/11 en 22/11. Afhankelijk van de staat van de bodem (waar de pony's op lopen) heeft de les een aangepaste intensiteit of een alternatief wandelmoment in de dreef. Bij heel slecht weer of bodem is er een alternatieve activiteit (verzorging, knuffelen, ...) onder een verlucht afdak.
- Onze groepslessen PONY gaan opnieuw BINNEN door vanaf 25/11.
- Inschrijven is mogelijk via onze klantenzone.

Groepslessen PAARD (vanaf 9 jaar)
- Onze groepslessen PAARD starten opnieuw vanaf 01/12. In de periode 01/12 tot en met 13/12 is er echter nog een verplichte leeftijdsbeperking: enkel kinderen tot en met 12 jaar mogen hieraan deelnemen.
- Onze groepslessen PAARD hervatten in principe hun normale werking (dus alle leeftijden) vanaf 14/12 (na het einde van de huidige lockdownmaatregelen). Afhankelijk van eventuele verlengingen van de coronamaatregelen zullen deze lessen misschien toch nog geannuleerd moeten worden voor deelnemers vanaf 13 jaar.
- Inschrijven voor al deze groepslessen is mogelijk via onze klantenzone.

Privélessen
Onze privélessen mogen wel doorgaan, ongeacht de leeftijd. Dit kan enkel in de buitenpiste gebeuren, niet in de overdekte piste.

Pension
- Personen met een eigen paard of huurpaard mogen in de overdekte piste enkel sportactiviteiten doen in functie van het dierenwelzijn van het paard (= minimale noodzakelijke beweging).
- Personen, ongeacht hun leeftijd, met een eigen paard of huurpaard mogen op de buitenpiste de gewone sportactiviteiten doen.

Bar
De bar, verblijfsruimtes en kleeddkamers zijn gesloten.

Activiteiten
De volgende evenementen zijn geannuleerd:
- Halloween griezelmaaltijd 31/10
- Oefenjumping 14/11
- Oefendressuur 21/11
- Sinterklaasontbijt 06/12
- Oefenjumping 12/12

Algemene aandachtspunten
- Een deelnemer aan een les of een pensionklant komt alleen of met maximum 1 noodzakelijke begeleider (zoals mama, papa, chauffeur).
- Beperk uw tijd ter plaatse tot het noodzakelijke voor en na het rijden/verzorging.
- De club is momenteel helaas geen plaats voor een gewoon uitstapje zonder het sportieve doel. Wie geen les gepland heeft of geen pensionpaard te verzorgen/rijden heeft of wie niet de noodzakelijke begeleider van een ruiter is dient hier dus niet te zijn. 
- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten dat er groepslessen zijn, steeds vanaf het half uur voor de eerste les tot een half uur na de eerste les. Dat is dus ook van toepassing voor bv. pensionklanten die op zulke momenten niets met de groepslessen te maken hebben. De reden is dat er dan in het algemeen wat meer volk aanwezig is dan buiten de groepslesmomenten.
- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten buiten de groepslessen op plaatsen waar de nodige afstand niet altijd kan gegarandeerd (bv. in de gang, zadelkamer, paardenverdeling, ...) worden.
- Het dragen van een mondmasker is niet nodig wanneer men te paard zit of voor de lesgever tijdens het lesgeven (bv. in het midden van de piste waar er geen contactmomenten zijn). Tijdens contactmomenten met anderen (bv. de paardenverdeling) draagt de lesgever wel het mondmasker.
- Paarden worden tijdens de groepslessen niet opgezadeld in de gangen maar in de stal. Zo is er minder drukte en wordt er ruimte gecreëerd. Er zijn enkele uitzonderingen voor enkele lespaarden.
- Was de handen regelmatig. Aan de ingang van de manege staat een wasbak met 5 kranen. Ook aan de WC's en bij de materiaalkastjes staan kranen.
- Gebruik de ruimte, er is plaats genoeg.

 

Bedankt en hou het veilig en gezond!