Corona update: aandachtspunten na de verstrengingen van 23/10 door de overheid

 

Na de verstrengingen van de coronamaatregelen die op vrijdag 23/10 door de overheid zijn aangekondigd en het bijhorende ministeriële besluit dat gisterenavond werd gepubliceerd bezorgen wij een nieuwe corona update betreffende onze werking.

Onze privé- en groepslessen en pony- en paardenkampen kunnen momenteel nog doorgaan onder dezelfde protocollen als voorheen. Hoewel er op dat vlak dus niets wijzigt vragen wij aan iedereen om de onderstaande zaken extra goed op te volgen. Help mee om onze volksgezondheid te beschermen en op die manier ook de uitoefening van de paardensport mogelijk te houden.

- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten dat er groepslessen zijn, steeds vanaf het half uur voor de eerste les tot een half uur na de eerste les. Dat is dus ook van toepassing voor bv. pensionklanten die op zulke momenten niets met de groepslessen te maken hebben. De reden is dat er dan in het algemeen wat meer volk aanwezig is dan buiten de groepslesmomenten.

- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten buiten de groepslessen op plaatsen waar de nodige afstand niet altijd kan gegarandeerd (bv. in de gang, zadelkamer, paardenverdeling, ...) worden.

- Het dragen van een mondmasker is niet nodig wanneer men te paard zit of voor de lesgever tijdens het lesgeven (bv. in het midden van de piste waar er geen contactmomenten zijn). Tijdens contactmomenten met anderen (bv. de paardenverdeling) draagt de lesgever wel het mondmasker.

- Een deelnemer aan de les of een pensionklant komt alleen of met maximum 1 noodzakelijke begeleider (zoals mama, papa, chauffeur).

- Paarden worden tijdens de groepslessen niet opgezadeld in de gangen maar in de stal. Zo is er minder drukte en wordt er ruimte gecreëerd. Er zijn enkele uitzonderingen voor enkele lespaarden.

- Beperk uw tijd ter plaatse tot het noodzakelijke voor en na het rijden.

- De focus ligt in deze tijden op het uitoefenen van de sport. Wie geen les gepland heeft of geen pensionpaard te verzorgen/rijden heeft of wie niet de noodzakelijke begeleider van een ruiter is dient hier dus niet te zijn. De club is momenteel helaas geen plaats voor een gewoon uitstapje zonder het sportieve doel.

- Het vormen van groepjes kan enkel met de eigen bubbel met een maximum van 4 personen, tenzij het gaat over leden van hetzelfde gezin (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld).

- De bar is gesloten. Hierdoor is het uiteraard niet de bedoeling om in de club als alternatief te komen picknicken.

- Was de handen regelmatig. Aan de ingang van de manege staat een wasbak met 5 kranen. Ook aan de WC's en bij de materiaalkastjes staan kranen.

- Gebruik de ruimte, er is plaats genoeg.

Bedankt en hou het sportief, veilig en gezond!