Zondag 26/03 gewijzigde verkeerssituaties omgeving manege!

 

Gewijzigde verkeerssituaties wegens marathon van Gent
Op zondag 26 maart 2023 gaat de marathon van Gent door. Het parcours loopt rond het domein van De Hoefslag. Hierdoor zijn er in de buurt verschillende gewijzigde verkeerssituaties. Dit kan een impact hebben op uw reisroute en/of timing van en naar de manege.

Klossestraat brug afgesloten
De toegangsweg van de manege (Klossestraat) wordt die dag twee maal gekruist door de lopers. De manege kan tussen 11u00 en 14u30 slechts langs één kant bereikt worden. De brug in de Klossestraat (ten westen van De Hoefslag) is volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op het kruispunt van de Klossestraat met de Heistraat (ten zuiden van De Hoefslag) wordt slechts beperkt verkeer toegelaten om De Hoefslag te kunnen bereiken.

Eventueel vertragingen
Het is belangrijk dat u wat vroeger vertrekt omdat er vertragingen kunnen ontstaan aan de oversteekplaats van de lopers.

Manege bereikbaar met eventuele omleiding
Afhankelijk van uw gebruikelijke route dient u dus volgende omleiding te volgen:

  • Wie normaal gezien langs de Oudenaardsesteenweg (N60) komt kan de gebruikelijke route volgen. Opgelet: hou er rekening mee dat de lopers de Klossestraat halverwege kruisen. Hier zullen dus vertragingen zijn omdat de lopers voorrang krijgen op de wagens. Op het drukste moment van de passage van de marathon kan wachttijd de lang oplopen!
  • Wie normaal gezien langs de Kortrijksesteenweg (N43) komt dient om te rijden langs de rotonde “Sterre” te Gent, richting Oudenaarde. Zo komt u op de Oudenaardsesteenweg (N60) terecht en kan u aan het kruispunt "De Klosse" richting Sint-Denijs-Westrem rijden. Zo komt u in de Klossestraat terecht en 1,4 km verder ligt aan de rechterkant De Hoefslag. Opgelet: hou er rekening mee dat de lopers de Klossestraat halverwege kruisen. Hier zullen dus vertragingen zijn omdat de lopers voorrang krijgen op de wagens. Op het drukste moment van de passage van de marathon kan wachttijd de lang oplopen!
  • Wie normaal gezien vanuit centrum De Pinte via de binnenbaantjes komt dient om te rijden langs de Oudenaardsesteenweg (N60), zie hierboven.

Gewijzigde verkeerssituatie De Hoefslag - marathon van Gent 27/03/2022