Clubdressuur en jumping

 

Clubdressuur
Op zaterdag 23/04 was het weer zover. De oefendressuur waar menig man naartoe gewerkt heeft. En het harde werk werd beloond. In de proef E5 werd Mickaël Delembre eerste met Donza. Op de tweede plaats stonden zowel Ellen D’hooghe met Di Luca en Sara Smet met Spirit. 

De E7 werd gewonnen door de jongste deelnemer Lisa-Victoria Van Driessche met haar pony’tje Caramel. Anna Balduck werd tweede met Pirouette en Camille Welvaert vervolledigde de rij met Corry. 

In de L1 reed Iven Germonpré met 2 paarden. Met Fidji Boy belandde hij op de eerste plaats, met Bart kreeg hij de bronzen medaille te pakken. Tussenin stond Kara Van Oost met Hermes. 

De hoogste dressuurproef was de Kür op muziek. Verschillende choreografieën en verschillende muziekstijlen kwamen aan bod. Het één al wat klassieker dan het ander. Ook hier werd zowel de eerste als de derde plaats door de zelfde ruiter ingenomen. Saartje Van Beirs won met Umbo Van De Zuuthoeve. Op de tweede plaats kwam Chloë Sterckx met Falco en Saartje deelde opnieuw in de prijzen met Ginka-A. 

 

Zondag, jumpingdag
Ondanks de aprilse grillen, vertrokken velen toch op wedstrijd naar Hof ter Couter in Vosselare. In 70 cm eindigde Jana Pelfrene op de 7e plaats met Sultan. Jonas De Buck reed foutloos rond met Falco. Diezelfde Falco bewees zichzelf nogmaals door foutloos rond te rijden in 80 cm met Chloë Sterckx.

In de proef 90 cm kwam Lucie Mécène na een snelle rit op de 6e plaats terecht met Valdaï Du Grand Champ. Sharina Vanderstraeten werd 9e en Sophie Polet sprong een balk af in het basisparcours. In 95 cm nam Lucie 2 balken mee naar huis, en Sharina moest na 2 ongehoorzaamheden de piste verlaten. 

In 1m10 kreeg Virginie De Meersman zowel met Iwana De Laubry als met Ginka-A 1 springfout. Dominique Polet eindigde met 7 strafpunten.  

 

 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 23 april 2016 tot en met zondag 24 april 2016