Accommodatie

De binnenpiste van 20m x 60m

Twee binnenpistes, een grote buitenpiste en longeerpiste
Onze twee binnenpistes zijn elk 20m x 60m groot. De buitenpiste is 45m x 80m. De longeerpiste heeft een diameter van 20 meter. Er is permanent hindernismateriaal aanwezig in één binnenpiste en op de buitenpiste. In het zomerseizoen is er ook een dressuurpiste van 20m x 40m voorzien op onze buitenpiste. Aangezien de buitenpiste groot genoeg is blijft er voldoende ruimte over voor de springruiters.

Stapmolen voor 6 paarden
Onze stapmolen die geschikt is voor 6 paarden houdt de paarden in conditie. Met een diameter van 20 meter hebben de paarden voldoende ruimte om een in een grote cirkel te lopen.De lespaarden gaan tussen de lessen door in groep op de weide

Verschillende weides
De paarden kunnen in een beurtenrol dagelijks op de weides die aangrenzen met de manege. Er zijn ook weides met een schuilhok voorzien waar uw paard gedurende een langere periode terecht kan (als u op reis bent of wegens andere redenen). Onze lespaarden gaan verschillende malen per week in groep op de weide. Op maandag en dinsdag de volledige dag, tijdens de kampen steeds van 's avonds tot 's ochtends.

Stalling
In de manege kan u uw eigen paard stallen waarin het onderhoud van uw paard en het gebruik van onze pistes is inbegrepen.

Mooie wandelingen in het Gentse Parkbos
Met de manege als centraal gelegen punt langs de hoofdas van het Gentse Parkbos zijn er verschillende mooie wandelingen mogelijk.

Wasmachine en droogkast voor paardendekens
In de manege staat er een industriële was- en droogmachine voor paardendekens.

Cafetaria met veranda en terras
In de cafetaria met aansluitende veranda kunnen een 100-tal personen neerzitten. Er is zicht op de binnenpiste waar ook de gewone groepslessen doorgaan. Vanop het terras kan u naar de buitenpiste, enkele weides en bossen kijken.

Ruime verharde parking
Op onze asfaltparking kunnen een 80-tal wagens terecht. Bij grote evenementen is het mogelijk om nog wagens op enkele weides te plaatsen. De verlichting op de parking gaat automatisch aan bij beweging.

Camerabewaking op het hele domein
Het volledige domein wordt 's nachts steeds afgesloten om de kans op inbraken te verkleinen. Daarnaast is er permanente camerabewaking van de toegangswegen, de parking en het domein om de veiligheid voor de klanten, de kinderen, de paarden en het materiaal verder te verhogen. De paarden worden dagelijks regelmatig gecontroleerd dankzij de verschillende tijdstippen van voederen, weidegang, stro en hooi geven. Alle paarden worden ook iedere avond nog eens gecontroleerd na sluitingstijd.

Trailers, heftrucks en tractoren
Dankzij verschillende jeeps en trailers kunnen wij gemakkelijk voor het transport van paarden of materiaal zorgen. Het is ook mogelijk om een trailer te huren. Met verschillende machines zoals tractoren en heftrucks zorgen wij voor het dagelijks onderhoud van de pistes. Ook het gebruik van kwalitatief stro en hooi in grote balen is hierdoor mogelijk. Het krachtvoer wordt in een grote silo opgeslagen.

De buitenpiste van 45m x 80m met dressuurhekjes De buitenpiste met volledig parcours voor een zomerjumping De binnenpiste van 20m x 60m
Weides per shift, voor langere duur of lespaarden Weides per shift, voor langere duur of lespaarden Weides per shift, voor langere duur of lespaarden
Longeerpiste van 20 meter diameter Longeerpiste van 20 meter diameter Longeerpiste van 20 meter diameter
Ruime parking voor 80 wagens Een ruime parking voor 80 wagens