Accommodatie

Buitenpiste 45m x 80m met dressuurring 20m x 40m en voldoende plaats met hindernismateriaal

Twee binnenpistes, een grote buitenpiste en longeerpiste
Onze twee binnenpistes zijn elk 20m x 60m groot. De buitenpiste is 45m x 80m en in de winter voor de helft (= 1600 m²) verlicht. De longeerpiste heeft een diameter van 20 meter. Er is permanent hindernismateriaal aanwezig in één binnenpiste en op de buitenpiste. In het zomerseizoen is er ook een dressuurpiste van 20m x 40m voorzien op onze buitenpiste. Aangezien de buitenpiste groot genoeg is blijft er voldoende ruimte over voor de springruiters.

Binnenpiste 20m x 60m

Stapmolen voor 6 paarden
Onze stapmolen die geschikt is voor 6 paarden houdt de paarden in conditie. Met een diameter van 20 meter hebben de paarden voldoende ruimte om een in een grote cirkel te bewegen.

Binnenpiste 20m x 60m

Verschillende weides
De paarden kunnen in een beurtenrol dagelijks op de weides die aangrenzen met de manege. Er zijn ook weides met een schuilhok voorzien waar uw paard gedurende een langere periode terecht kan (als u op reis bent of wegens andere redenen). Onze lespaarden gaan verschillende malen per week in groep op de weide.

Grasweidegang

Stalling
In de manege kan u uw eigen paard stallen waarin het onderhoud van uw paard en het gebruik van onze pistes is inbegrepen.

Inspectie van de grasweides door onze muizenvanger

Mooie wandelingen in het Gentse Parkbos
Met de manege als centraal gelegen punt langs de hoofdas van het Gentse Parkbos zijn er verschillende mooie wandelingen mogelijk op onverharde ruiterpaden.

Veel wandelmogelijkheden op ruiterpaden in het Gentse Parkbos

Wasmachine en droogkast voor paardendekens
In de manege staat er een industriële was- en droogmachine voor paardendekens.

Verschillende loopweides/paddocks

Cafetaria met veranda en terras
In de cafetaria met aansluitende veranda kunnen een 100-tal personen neerzitten. Er is zicht op de binnenpiste waar ook de gewone groepslessen doorgaan. Vanop het terras kan u naar de buitenpiste, enkele weides en bossen kijken. Het sanitair en de bar zijn rolstoeltoegankelijk. Verder is er ook een baby verzorgingstafel en zijn er kinderstoeltjes aanwezig.

Gezellige bar met terras aan de buitenpiste

Ruime verharde parking
Op onze asfaltparking kunnen een 80-tal wagens terecht. Bij grote evenementen is het mogelijk om nog wagens op enkele weides te plaatsen. De verlichting op de parking gaat automatisch aan bij beweging.

Dressuurring op de buitenpiste in de zomer

Camerabewaking op het hele domein
Het volledige domein wordt 's nachts steeds afgesloten om de kans op inbraken te verkleinen. Daarnaast is er permanente camerabewaking van de toegangswegen, de parking en het domein om de veiligheid voor de klanten, de kinderen, de paarden en het materiaal verder te verhogen. De paarden worden dagelijks regelmatig gecontroleerd dankzij de verschillende tijdstippen van voederen, weidegang, stro en hooi geven. Alle paarden worden ook iedere avond nog eens gecontroleerd na sluitingstijd.

Het kwalitatieve krachtvoer van Lannoo-Martens wordt in de silo opgeslagen

Trailers, heftrucks en tractoren
Dankzij verschillende jeeps en trailers kunnen wij gemakkelijk voor het transport van paarden of materiaal zorgen. Het is ook mogelijk om een trailer te huren. Met verschillende machines zoals tractoren en heftrucks zorgen wij voor het dagelijks onderhoud van de pistes. Ook het gebruik van kwalitatief stro en hooi in grote balen is hierdoor mogelijk. Het krachtvoer wordt in een grote silo opgeslagen.

 

Buitenpiste 45m x 80m met hindernisparcoursTribunes aan de buitenpisteGezellige bar met terrasStevige en schokbestendige platen zorgen voor extra veiligheid in de longeerpiste.Trailers voor georganiseerd transportStevige en schokbestendige platen zorgen voor extra veiligheid in de stapmolen.Kwalitatief tarwestroBinnenpiste tijdens de oefenjumpingDe lespaarden gaan tussen de lessen door in groep op de weideWeides per shift, voor langere duur of lespaardenWeides per shift, voor langere duur of lespaardenWeides per shift, voor langere duur of lespaardenEen ruime parking voor 80 wagensRuime parking voor 80 wagens