Paardenkamp

Paardrijden... en veel meer
Tijdens het paardenkamp leren de kinderen hoe ze een paard benaderen en verzorgen. Uiteraard komt het paardrijden iedere dag aan bod. Men leert ook hoe men moet opzadelen, het paard zelf én het materiaal moet onderhouden. Daarnaast is er ook voltige, een huifkartocht, wat theorie en enkele groepsspellen voorzien. Een gedetailleerd weekprogramma hangt uit in de manege.

Vanaf 9 jaar
Het kamp is voor zowel beginnende als (half) gevorderde ruiters vanaf 9 jaar. Jongere kinderen kunnen terecht in het ponykamp. De groepen worden bij de aanvang van het kamp ingedeeld.

Tijdens iedere schoolvakantie
De kampen gaan iedere schoolvakantie door (kerst-, krokus-, herfst-, paas-, en zomervakantie). Ieder kamp loopt van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u00. Er is opvang van 8u00 tot 17u00. Op feestdagen gaat het kamp ook door, behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag. Bekijk via deze pagina de geplande kampen.

Benodigdheden
- Ruiterhelm of fietshelm
- Rijlaarzen, chaps of rubberen laarzen 
- Rijbroek of spannende broek zonder naden aan de binnenkant 
- Kledij aangepast aan het weer: t-shirt, trui, jas, lange/korte broek, stevige schoenen, zonnecrème, … 
- Lunchpakket (indien geen warme maaltijden) 
- Voldoende drank 

Er is ook een snoep- en drankautomaat (met gekoelde frisdranken en mineraalwater) aanwezig.

Inschrijven is eenvoudig
Bekijk hier alle geplande periodes en schrijf in voor een kamp naar keuze. 

Voordeeltarief voor leden
Een paardenkamp kost 205 euro voor niet-leden en 195 euro voor leden. Een voorschot van 70 euro is noodzakelijk om de inschrijving definitief te maken. Inschrijven en betalen gebeurt via onze klantenzone. Het saldo dient ten laatste twee weken op voorhand betaald te worden. Hiervoor ontvangt men, samen met de laatste praktische informatie, een betalingsuitnodiging via e-mail.

Verzekering
Het kamp is een van onze vele clubactiviteiten die onder de clubverzekering valt die wij optioneel aanbieden. Het lidmaatschap en verzekering kan per kalenderjaar afgesloten worden. De grote meerderheid van onze deelnemers beschikt reeds over deze verzekering, die trouwens geldig is in iedere Paardensport Vlaanderen-aangesloten club. Wie deze verzekering via onze club regelt, geniet trouwens ook van het voordeeltarief voor leden. Het is, net zoals bij onze andere clubactiviteiten, niet verplicht om deze verzekering te nemen omdat uw kind mogelijks al verzekerd is via een andere persoonlijke verzekering.

Fiscaal attest
Voor kinderen jonger dan 14 jaar ontvangt u een fiscaal attest bij de aanvang van het kamp. Dit attest kan u bij uw belastingsaangifte voegen en levert u een voordeel op van 15,70 euro per dag.

Annulatievoorwaarden
Annuleren dient schriftelijk te gebeuren naar info@dehoefslag.be.
Annulatie tot 1 maand voor het kamp: het betaalde voorschot wordt terugbetaald.
Annulatie vanaf 1 maand voor het kamp: het betaalde voorschot wordt niet terugbetaald.
Betaling van het saldo dient ten laatste twee weken voor het kamp te gebeuren. Hiervoor ontvangt men een aparte e-mail.
Annulatie vanaf de zaterdag voor het kamp: het kamp wordt niet terugbetaald.
Annulatie tijdens het kamp of niet komen opdagen: het kamp wordt niet terugbetaald.

 

Voorbereiding huifkartochtMooi maken van de pony voor de demoHooi gevenGroepsspelVerschillende activiteiten in groepEvenwichtsoefeningen in de voltigelesTussendoor een spelPlezier tijdens de huifkartochtTochtje met de menkar