Paardenkamp

Paardrijden... en veel meer
Tijdens het paardenkamp leren de kinderen hoe ze een paard benaderen en verzorgen. Uiteraard komt het paardrijden iedere dag aan bod. Men leert ook hoe men moet opzadelen, het paard zelf én het materiaal moet onderhouden. Daarnaast is er ook voltige, een huifkartocht, wat theorie en enkele groepsspellen voorzien. Een gedetailleerd weekprogramma hangt uit in de manege.

Vanaf 9 jaar
Het kamp is voor zowel beginnende als (half) gevorderde ruiters vanaf 9 jaar. Jongere kinderen kunnen terecht in het ponykamp. De groepen worden bij de aanvang van het kamp ingedeeld.

Tijdens iedere schoolvakantie
De kampen gaan iedere schoolvakantie door (kerst-, krokus-, herfst-, paas-, en zomervakantie). Ieder kamp loopt van maandag tot vrijdag, van 9u00 tot 16u00. Er is opvang van 8u00 tot 17u00. Op feestdagen gaat het kamp ook door, behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag. Bekijk via deze pagina de geplande kampen.

Benodigdheden
- Ruiterhelm of fietshelm (kan ook geleend worden) 
- Rijlaarzen, chaps of rubberen laarzen 
- Rijbroek of spannende broek zonder naden aan de binnenkant 
- Kledij aangepast aan het weer: t-shirt, trui, jas, lange/korte broek, stevige schoenen, zonnecrème, … 
- Lunchpakket (indien geen warme maaltijden) 
- Voldoende drank 

Er is ook een snoep- en drankautomaat (met gekoelde frisdranken en mineraalwater) aanwezig.

Inschrijven is eenvoudig
Bekijk hier alle geplande periodes en schrijf in voor een kamp naar keuze.

Voordeeltarief voor leden
Een paardenkamp kost 160 euro voor niet-leden en 150 euro voor leden. Een voorschot van 30 euro per persoon is noodzakelijk. Bij het inschrijven krijgt u de nodige info. Annuleren kan kosteloos tot 1 maand voor het kamp. Bij annulaties na deze periode wordt het voorschot niet terug betaald. Het kamp in de kerstvakantie telt slechts 4 dagen, de prijs voor het kamp bedraagt dan €135 euro voor niet-leden en €125 voor leden.

Fiscaal attest
Voor kinderen jonger dan 12 jaar ontvangt u een fiscaal attest bij de aanvang van het kamp. Dit attest kan u bij uw belastingsaangifte voegen en levert u een voordeel op van 11,20 euro per dag.

Verschillende activiteiten in groep Kennis materiaal en paarden Evenwichtsoefeningen in de voltigeles
Evenwichtsoefeningen in de voltigeles Tussendoor een spel Plezier tijdens de huifkartocht