A en B brevet

A brevetBoek ruiterbrevetten
- vanaf 11 jaar (lopende jaar)
- theoretische proef
- dressuurproef in kleine groepjes
- springproef in kleine groepjes (rechte - oxer, min. 60 cm - max. 70 cm)

B brevet
- voorwaarde: A brevet hebben of geslaagd zijn voor A op de zelfde dag
- vanaf 12 jaar (lopende jaar)
- theoretische proef
- dressuurproef individueel
- springproef individueel (klein parcours, min. 70 cm - max. 80 cm)
 

Beoordeling afstijgen van het paard

Andere mogelijkheden
- Bekwaamheidsattest: voor kinderen die nog te jong zijn om het A-brevet af te leggen. Dit omvat de praktische proeven van het A-brevet (springen en dressuur). Er is geen theorie. Later kan men het A-brevet behalen door het bekwaamheidsattest aan te vullen met de theorie.
- Attest B dressuur: dit omvat de dressuurproef en de theorie van het B-brevet. Er is geen springen. Men ontvangt geen echt brevet maar wel een attest. Dit attest is geldig om een dressuurlicentie aan te vragen bij Paardensport Vlaanderen.
- Herexamen: een herexamen voor een deel van het bekwaamheidsattest, A-brevet, B-brevet of attest B-dressuur is ook mogelijk. Vermeld dit bij je inschrijving.
 

Beoordeling springproef

Boek ruiterbrevetten
In het boek ruiterbrevetten staat de nodige theorie en de praktijkproeven beschreven. Dit boek kost 16 euro en is te verkrijgen bij Paardensport Vlaanderen tijdens de kantooruren. Het boek kan ook opgestuurd worden, hiervoor komt er 4 euro verzendkosten bij.

 

Uitleg aan de deelnemers door examinator

Examen in het voorjaar
Op zaterdag 08/04 gaat er een examen door. Aanvang om 8u00. Voor de afname van de brevetten wordt er een halve dag gerekend.

 

Inschrijven
Wij verhuren geen lespaarden voor het afleggen van een brevet. De klanten van de manege krijgen voorrang om zich in te schrijven tot 12 maart. Nadien worden ook externe kandidaten toegelaten (indien nog plaats).
Inschrijven kan via dit formulier.

Betaal per afname
Een volledig examen A of B kost 26 euro (lid) of 30 euro (niet-lid) per afname, wie zowel A als B doet telt mee voor 2. Een herexamen A of B kost 21 euro (lid) of 25 euro (niet-lid) per afname. Het is mogelijk om op de zelfde dag zowel A als B af te leggen.

Meer info
Meer info (leeftijd, kennis, ...), voorwaarden, proeven, slagingscriteria en zelfs proefexamens staan op deze pagina van Paardensport Vlaanderen.