Ponykamp

De kinderen halen hun pony van de weide

 

Ponyrijden... en veel meer
Tijdens het ponykamp leren de kinderen ponyrijden, om dan later te kunnen overstappen naar het paard. Een huifkartocht is niet te missen! Tussendoor worden er ook andere activiteiten gepland zoals een uurtje knutselen, kleuren, de pony's poetsen of een wandeling maken samen met de pony's.

Vanaf 4 jaar
Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Oudere kinderen kunnen terecht in het paardenkamp. Er worden maar 10 kinderen per groep aanvaard, tijdig inschrijven is dus de boodschap!

Tijdens iedere schoolvakantie
De kampen gaan iedere schoolvakantie door (kerst-, krokus-, herfst-, paas-, en zomervakantie). Ieder kamp loopt van maandag tot vrijdag, van 13u00 tot 17u00. Op feestdagen gaat het kamp ook door, behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag. Bekijk via deze pagina de geplande kampen.

Benodigdheden
- Ruiterhelm of fietshelm
- Rijlaarzen, chaps of rubberen laarzen 
- Rijbroek of spannende broek zonder naden aan de binnenkant 
- Kledij aangepast aan het weer: t-shirt, trui, jas, lange/korte broek, stevige schoenen, zonnecrème, … 
- Vieruurtje 
- Voldoende drank

Er is ook een snoep- en drankautomaat (met gekoelde frisdranken en mineraalwater) aanwezig.

Inschrijven is eenvoudig
Bekijk hier alle geplande periodes en schrijf in voor een kamp naar keuze. 

Voordeeltarief voor leden
Een ponykamp kost 160 voor niet-leden en 150 euro voor leden. Een voorschot van 65 euro is noodzakelijk om de inschrijving definitief te maken. Inschrijven en betalen gebeurt via onze klantenzone. Het saldo dient ten laatste twee weken op voorhand betaald te worden. Hiervoor ontvangt men, samen met de laatste praktische informatie, een betalingsuitnodiging via e-mail.

Verzekering
Het kamp is een van onze vele clubactiviteiten die onder de clubverzekering valt die wij optioneel aanbieden. Het lidmaatschap en verzekering kan per kalenderjaar afgesloten worden. De grote meerderheid van onze deelnemers beschikt reeds over deze verzekering, die trouwens geldig is in iedere Paardensport Vlaanderen-aangesloten club. Wie deze verzekering via onze club regelt, geniet trouwens ook van het voordeeltarief voor leden. Het is, net zoals bij onze andere clubactiviteiten, niet verplicht om deze verzekering te nemen omdat uw kind mogelijks al verzekerd is via een andere persoonlijke verzekering.

Fiscaal attest
Voor kinderen jonger dan 14 jaar ontvangt u een fiscaal attest bij de aanvang van het kamp. Dit attest kan u bij uw belastingsaangifte voegen en levert u een voordeel op van 15,70 euro per dag.

Annulatievoorwaarden
Annuleren dient schriftelijk te gebeuren naar info@dehoefslag.be.
Annulatie tot 1 maand voor het kamp: het betaalde voorschot wordt terugbetaald.
Annulatie vanaf 1 maand voor het kamp: het betaalde voorschot wordt niet terugbetaald.
Betaling van het saldo dient ten laatste twee weken voor het kamp te gebeuren. Hiervoor ontvangt men een aparte e-mail.
Annulatie vanaf de zaterdag voor het kamp: het kamp wordt niet terugbetaald.
Annulatie tijdens het kamp of niet komen opdagen: het kamp wordt niet terugbetaald.

 

Pony's met een hoge aaibaarheidsfactorPonykamp is TOPHooi gevenLege (?) kruiwagen na het geven van het hooiVoorbereiden van de huifkartochtTochtje met de menkarHoefijzers schilderenGroepsspel

 

De shetlander: perfect voor kinderen!Op stap met de pony'sTussendoor zijn er andere activiteitenTrampoline, knutselen, spelletjes, huifkartocht, vieruurtje, ...Hoe leer ik opzadelen?De vriend van ieder kindEn hoe leer ik poetsen?Fun op de huifkar