Ponykamp

De kinderen halen hun pony van de weide

 

Ponyrijden... en veel meer
Tijdens het ponykamp leren de kinderen ponyrijden, om dan later te kunnen overstappen naar het paard. Een huifkartocht is niet te missen! Tussendoor worden er ook andere activiteiten gepland zoals een uurtje knutselen, kleuren, de pony's poetsen of een wandeling maken samen met de pony's.

Vanaf 4 jaar
Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Oudere kinderen kunnen terecht in het paardenkamp. Er worden maar 10 kinderen per groep aanvaard, tijdig inschrijven is dus de boodschap!

Tijdens iedere schoolvakantie
De kampen gaan iedere schoolvakantie door (kerst-, krokus-, herfst-, paas-, en zomervakantie). Ieder kamp loopt van maandag tot vrijdag, van 13u00 tot 17u00. Op feestdagen gaat het kamp ook door, behalve op kerstdag en nieuwjaarsdag. Bekijk via deze pagina de geplande kampen.

Benodigdheden
- Ruiterhelm of fietshelm (wegens de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om een helm te lenen in de manege) 
- Rijlaarzen, chaps of rubberen laarzen 
- Rijbroek of spannende broek zonder naden aan de binnenkant 
- Kledij aangepast aan het weer: t-shirt, trui, jas, lange/korte broek, stevige schoenen, zonnecrème, … 
- Vieruurtje 
- Voldoende drank

Er is ook een snoep- en drankautomaat (met gekoelde frisdranken en mineraalwater) aanwezig.

Inschrijven is eenvoudig
Bekijk hier alle geplande periodes en schrijf in voor een kamp naar keuze. Coronamaatregelen: momenteel gaan de kampen nog steeds door. Indien kampen niet meer toegelaten zijn omwille van de opgelegde coronamaatregelen, dan krijgt men uiteraard het inschrijvingsgeld terug.

*** De inschrijvingen voor de kampen tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie 2022 gaan van start op donderdag 6 januari 2022.

Voordeeltarief voor leden
Een ponykamp kost €140 voor niet-leden en €130 euro voor leden. Een voorschot van 50 euro is noodzakelijk om de inschrijving definitief te maken. Inschrijven en betalen gebeurt via onze klantenzone. Annuleren kan kosteloos tot 1 maand voor het kamp. Bij annulaties na deze periode wordt het voorschot niet terug betaald. Een aangevangen kamp wordt niet terug betaald.

Verzekering
Het kamp is een van onze vele clubactiviteiten die onder de clubverzekering valt die wij optioneel aanbieden. Het lidmaatschap en verzekering kan per kalenderjaar afgesloten worden. De grote meerderheid van onze deelnemers beschikt reeds over deze verzekering, die trouwens geldig is in iedere Paardensport Vlaanderen-aangesloten club. Wie deze verzekering via onze club regelt, geniet trouwens ook van het voordeeltarief voor leden. Het is, net zoals bij onze andere clubactiviteiten, niet verplicht om deze verzekering te nemen omdat uw kind mogelijks al verzekerd is via een andere persoonlijke verzekering.

Fiscaal attest
Voor kinderen jonger dan 14 jaar ontvangt u een fiscaal attest bij de aanvang van het kamp. Dit attest kan u bij uw belastingsaangifte voegen en levert u een voordeel op van 13,70 euro per dag.

 

Pony's met een hoge aaibaarheidsfactorPonykamp is TOPHooi gevenLege (?) kruiwagen na het geven van het hooiVoorbereiden van de huifkartochtTochtje met de menkarHoefijzers schilderenGroepsspel

 

De shetlander: perfect voor kinderen!Op stap met de pony'sTussendoor zijn er andere activiteitenTrampoline, knutselen, spelletjes, huifkartocht, vieruurtje, ...Hoe leer ik opzadelen?De vriend van ieder kindEn hoe leer ik poetsen?Fun op de huifkar