Prijs van ’s ochtends tot ’s avonds

 

Zondag 23 april trokken verschillende ruiters naar HRVV te Hof Ter Couter. 

Met z'n allen op jumping

Voor 2 ruiters hun allereerste wedstrijd: Lourdes Plancke en Luca Huyghe. Lourdes reed met Karioka, die zelf ook nog nooit een wedstrijd van dichtbij gezien had, in de eerste proef rond met 2 weigeringen. Ze startten nog eens buiten wedstrijd en reden netjes rond, met 1 balk. Luca mocht met ervaren Mona haar debuut doen. Deze combinatie reed foutloos rond en eindigden op een mooie 3e plaats. Lyssa Mangelschots en Nalla eindigden ook met een mooi foutloos rondje. Jonas De Buck met Falco en Alice Devriese met Mini deden exact hetzelfde. Voornoemde ruiters reden net iets sneller dan de ideale tijd, en eindigden respectievelijk op een 11e, 13e en 25e plaats. 

80 starters in de proef 80cm en Bernard Meerlaen wist zich op een 4e plaats te klasseren met Goldwing. Een prachtig verjaardagscadeau voor deze Birthdayboy. Jonas de Buck reed ook een snelle barrage en eindigde, net als in de vorige proef, op de 13e plaats. Devriese Alice reed met Taz naar een 22e positie. Met Mini sprong ze een balk af in de basis en eindigde ze 48e. 

Opnieuw een groot aantal ruiters in 90 cm; uit 67 ruiters wist Bernard zich naar de 17e plaats te rijden. Alice en Taz eindigden met 7strafpunten in de basisomloop. 

In de proef 95 cm reed Mireille Delvoye dubbel foutloos rond met La Quinta en eindigde op de 21e plaats. Michaël Corvette en C’est Moi Z reden net iets trager en haalden 1 strafpunt voor tijd in de tweede fase. Zij eindigden op de 22e plaats.

In 1m reed Mireille opnieuw dubbel foutloos, wat resulteerde in een 33e plaats. Michaël haalde net als in de vorige proef een strafpunt voor tijd, deze keer in de basisomloop, wat hem op de 42e positie deed eindigen. 

De laatste proef, met de beste resultaten. Dominique Polet reed Liesje naar een 2e plaats, met maar 0,01 seconde verschil op de eerste ruiter. Een neuslengte van de winst verwijderd. Met Fame zette ze ook een mooie prestatie neer. 6e plaats uit 31 ruiters. 

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 23 april 2017