Goud op dressuur en zilver op jumping

Sara Smet met Spirit

 

Dressuur op zaterdag en zondag
Op zaterdag 21 mei kwam dressuur aan bod. Het moet niet altijd jumping zijn. Saartje Van Beirs won de E5 Paarden met Ginka-A. In diezelfde proef belandde Bruna Moro op de 4e plaats. Sara Smet werd 5e en Camille Welvaert volgde op de 6e plaats. Inge Mortier kwam op de 9e plaats te staan met Macho. Lisa-Victoria Van Driessche reed met Caramel mee in de E5 Pony’s en werd daar 13e. Bruna haar tweede deelname was in de proef E7. Daar eindigde ze met een mooie 2e plaats.

Op zondag reed Saartje Van Beirs nogmaals mee in Hof Ter Couter, deze keer met Umbo. Zij kwam op de 10e plaats terecht in de proef A7.

 

De jumpingruiters klaar voor de verkenning

Weer of geen weer, wij gaan op jumping!
Velen trotseerden het slechte weer en trokken naar HRVV in Llyda Stables. Elk met een regenjas en vol goede moed. In de proef 70 cm werd Anna Balduck 11e, Line Vermeulen 13e, Indra Van Durme 19e en Bernard Meerlaen 22e. Alana Lissens kwam heel dicht bij de ideale tijd, maar nam spijtig genoeg een balkje mee naar huis, en eindigde daardoor 27e. Jana Pelfrene en Jonas De Buck volgden op de 28e en 29e positie. Alice Devriese werd 34e. 

 

Freya De Paepe met Quad

Noch de regen, noch het groot aantal deelnemers hielden onze ruiters tegen. In de 80 cm werd Jeanne Mataigne de snelste Hoefslagruiter en werd 10e. Anna Balduck bleef foutloos in de barrage en werd 21e. Freya De Paepe, Alice Devriese en Jonas De Buck kregen allemaal 1 punt voor tijdsoverschrijding mee in de barrage en belandden respectievelijk op de 24e, 25e en 27e plek. Arthur Burssens, Alana Lissens en Jana Pelfrene sprongen alle 3 een balk af in de barrage en namen de 29e, 30e en 31e positie in. Julie Vermeire reed iets te traag in de basisomloop en had 1 punt voor tijd. Indra Van Durme had met Black star 8 strafpunten in de basisomloop. 

 

Indra Van Durme met Aaron

In de proef 90 cm bleef Iven Germonpré als enige Hoefslagruiter dubbel foutloos, en nam de 16e  plaats in. Lucie Mécène en Melissa Lippevelde kwamen ook in de barrage terecht en werden respectievelijk 29e en 37e. Jeanne Mataigne kreeg 4 strafpunten in de basisomloop en Mickaël De Lembre eindigde met 8 strafpunten. 

In 95 cm reed Lucie Mécène een heel snelle tijd, maar kwam door een springfout op de 21e plaats terecht. Melissa Lippevelde kwam net achter Lucie te staan. Mickaël De Lembre en Iven Germonpré hadden beiden een balk in het basisparcours. 

In de hoogste reeks 110 cm werd ondanks het weer een aparte barrage voorzien. Virginie De Meersman bleef dubbel foutloos en verdiende zilver.

Weer of geen weer, onze ruiters én supporters staan altijd klaar!

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 21 mei 2016 tot en met zondag 22 mei 2016