Zilver en brons op kampioenschap HRVV te Vosselare

 

Tijdens het weekend van 23 en 24 juli vond het kampioenschap HRVV plaats. Place to be: Hof Ter Couter te Vosselare. 

Twee van onze Hoefslagruiters reden mee: Sophie Polet in 90 cm, Virginie De Meersman in 1m10.

Het kampioenschap speelde zich af over 2 wedstrijddagen. Op zaterdag was het barema C: zo snel mogelijk, elke balk geeft 4 strafseconden bij. Winnen met een balk is dus mogelijk. Sophie reed een snelle tijd en eindigde op de 6e plaats. Virginie reed een heel snelle tijd, maar bij snelheid, komen risico’s naar boven. Iwana sprong 2 balken af. Toch was ze in totaal snel genoeg voor een 7e plaats. 

Virginie De Meersman behaalde de bronzen medaille op het kampioenschap HRVV 2016

Tijdens de tweede manche op zondag tellen de winstpunten dubbel, extra belangrijk dus. De proef 90 cm werd verreden volgens een barema A 2 fasen. Sophie haalde een hoge snelheid in de barrage en plaatste zich op de 4e plaats. Samengeteld zorgde dit voor een zilveren medaille in het eindklassement. Op zondag reed Mireille Delvoye ook mee, maar deed niet mee aan het kampioenschap. In proef 90 cm eindigde ze met 4 punten op de 19e plaats. In 95 cm nam ze de 10e positie in.

De hoogste proef werd verreden in een Barema A HOC. Iedereen start in de basisomloop. Wie foutloos is, plaatst zich voor de aparte barrage. Amper 7 uit 22 ruiters plaatsten zich voor de barrage, waaronder Virginie. Ze eindigde op de 3e positie. Hiermee maakte ze een inhaalmanoeuvre na de eerste manche en behaalde ze uiteindelijk de bronzen medaille van het kampioenschap. 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 23 juli 2016 tot en met zondag 24 juli 2016