Derby te Brielmeersen Deinze

 

De laatste wedstrijd van juli speelt zich als gewoonlijk af te Deinze, op de glooiende domeinen van de Brielmeersen. Als jaarlijkse gewoonte is de Derby van Deinze de volkstrekker. De derby kwam tussen de gewone proeven aan bod. In de proef 80 cm reden Chloé Sterckx en Falco naar een 7e plaats. Delphine Gosselin legde met Gucci ook een foutloze omloop af. Ze behaalde de 11e positie. Freya De Paepe sprong met Quad een balk af.

In de proef 90cm werden de ruiters op de proef gesteld. Te midden van het parcours moest een piano overwonnen worden. Dit is een berg opspringen in 2 tijden. De meeste jumpingpaarden hebben hier geen ervaring mee, dit is een typische crosshindernis. Delphine Gosselin en Mireille Delvoye konden hun paarden niet overtuigen om deze hindernis te springen en werden uitgesloten. Freya De Paepe kon Quad daarentegen wel over deze piano krijgen, en eindigde op een mooie 5e plaats. 

Na de proef 90 cm vond de derby plaats. Een derby is een extra lang jumpingparcours van ongeveer 25 hindernissen, gemixt met moeilijkheden uit de cross. Bergen op en af galopperen, hindernissen overwinnen op een neerwaartse helling, groot water springen, niets was te veel voor Virginie De Meersman en Iwana De Laubry. Van de 25 combinaties die deelnamen, bleven er 4 foutloos. Virginie reed een snelle tijd, maar vergat jammer genoeg even haar parcours. Hierdoor vertraagde ze enkele seconden en kwam ze op de derde positie te staan. 

Op dezelfde dag reden Sophie en Dominique Polet naar de Ranch Aalter voor de HROV wedstrijd. Sophie behaalde brons in de proef 95 cm met Flicka, een mooie plaats voor deze combinatie, die lang heeft moeten wachten om opnieuw wedstrijd te rijden na een blessure van het paard. Dominique reed met Liesje in de proef 1m05 en sprong daar een balk af. 

 

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 31 juli 2016