3 dagen wedstrijd, 3 wedstrijdplaatsen, 3 dagen prijs

 

Het derde weekend van augustus was druk voor onze wedstrijdruiters.

HROV Aalter
Op vrijdag vertrok Virginie De Meersman naar HROV te Aalter. Zij behaalde met Iwana een 4e plaats in 1m10. Met Umbo was ze nog een seconde sneller, maar nam ze 2 balken mee, goed voor een 30e plaats. 

Op zaterdag ging Dominique Polet ook naar de Ranch Aalter. Met Flika reed ze eveneens naar de vierde plaats op een hoogte van 1m05. Met Liesje sprong ze een balk af in de basisomloop en eindigde 32e.

HRVV Eke
Op zondag trokken we met z’n allen naar jumping Eke; mooi weer, 2 springpistes, veel naturaprijzen. Doordat er 2 pistes zijn, kan er zowel in de voormiddag als in de namiddag op elke hoogte gesprongen worden.

Sarah Wullaert met Evitty

Springen in de voormiddag was voor de vroege vogels, om 8u30 startte de eerste proef al. In 70 cm reden Jonas De Buck en Sarah Wullaert foutloos rond en kwamen op de 13e en 14e plaats te staan. Elisa De Bie kwam met Mona heel dicht bij de ideale tijd, maar nam jammer genoeg een balk mee. Zo eindigde ze 21e. Anna Balduck, Indra Van Durme en Bernard Meerlaen volgden op de 22e, 23e en 24e positie. Loïse Deraeve werd 26e. Naomi Van Speybroeck verzamelde 8 strafpunten en Kara Van Oost eindigde met 12 puntjes. 

Elisa De Bie met Mona

In de proef 80 cm was Jeanne Mataigne met Whisper de snelste van onze ruiters en reed naar de 6e plaats. Jonas De Buck volgde met een 8e positie en Indra Van Durme werd 12e. Anna Balduck en Loïse Deraeve bleven ook foutloos in de barrage en eindigden 15e en 19e. Eros Van Speybroeck reed een snelle tijd, maar kwam door 4 strafpunten op de 24e positie terecht. Sarah Wullaert eindigde ook met 4 punten op de 33e plaats. Wigand van Arthur Burssens kon in 2 pogingen niet overtuigd worden om ‘dé muur’ van Eke te springen en eindigde met een uitsluiting. 

Kara Van Oost met Hermes

Lucie Mécène nam in de barrage van de 90 cm zoveel risico’s dat ze eindigde met 8 strafpunten. Dit resulteerde in een 21e plaats. Jeanne Mataigne, Mickael Delembre en Mireille Delvoye sprongen alle drie een balk af in het basisparcours. Zij eindigden op de 26e, 28e en 30e positie.

Ook in de proef 1m namen zowel Mickael als Lucie een balkje mee onderweg en werden 20e en 21e.

In de namiddag startte de jumping opnieuw vanaf 70 cm. Indra Van Durme werd 4e met Aaron en werd overladen met naturaprijzen. Bernard werd 6e. Kara eindigde met 12 strafpunten. 

Anna Balduck met Pirouette

In de proef 80 cm reed Emma De Paepe voor het eerst met haar nieuw paard Karolina. Een paar stuurfouten resulteerde in 18 punten. Blackstar van Indra had geen zin in een tweede rondje, en werd uitgesloten. 

Freya De Paepe werd met Quad 10e in 90 cm. In 1m reed Eros Van Speybrouck Ibora naar een 4e plek. Freya kwam met 6 strafpunten op de 17e plaats te staan. In de hoogste reeks, 1m10, eindigde Eros met 8 strafpunten op de 22e positie. 

Eventing te Brugge
Niet enkel jumping dit weekend, maar ook eventing. Tijdens een eventingwedstrijd moeten 3 delen afgelegd worden. Op zaterdag worden dressuur en jumping gereden en wordt er een tussentijds resultaat genoteerd.

Alain De Meersman reed met Karandasj een goede dressuur en een foutloze jumping. Hij belandde op een voorlopige 3e positie. Op zondag wordt de cross verreden. Alain reed een foutloze cross binnen de tijd en kon zo zijn derde positie behouden.

 

Datum wedstrijd: 
vrijdag 12 augustus 2016 tot en met zondag 14 augustus 2016