Gouden weekend voor De Hoefslag

 

Het laatste weekend van de zomervakantie werd een gouden weekend voor onze Hoefslagruiters; maar liefst 5 maal de eerste plaats, dit verdeeld over 2 locaties en 2 dagen. Zowel op HROV Hof Ter Couter als op WVUR Bloso Waregem waren we vertegenwoordigd.
 

Dominique Polet met Liesje

HROV Hof Ter Couter
Op zaterdag vertrok Dominique Polet naar Hof Ter Couter met Liesje. Zij werd de eerste winnares van het weekend. Zij bleef in 1m meer dan een seconde sneller dan de 2e ruiter. De start van een gouden weekend.

Op zondag startte de eerste reeks met een Barema Clear Round; foutloos binnen de tijd betekent een eerste plaats. Dit was weggelegd voor Anna Balduck met Pirouette, Elisa De Bie met Mona en Bart de Keuleneire met Igor. Ellen Collins werd bijna uitgesloten door een val, maar wist zich tijdig vast te klemmen aan haar paard en kon verder rijden. In haar tweede parcours reed ze wel een foutloos rondje. 

Jeanne Mataigne met Whisper, lesgever Virginie De Meersman

In de proef 80 cm bewees Jeanne Mataigne nogmaals dat Whisper het nog steeds in zich heeft, ondanks zijn leeftijd. Ze bleef foutloos en kwam in de 2e fase heel dicht bij de ideale tijd. Zij werd onze derde winnares. Bart De Keuleneire en Arthur Burssens bleven ook foutloos.

In 90 cm draaide het om snelheid; Lucie Mécène reed met Valdaï een heel snelle tijd en eindigde ook met goud. Jeanne Mataigne reed ook hier foutloos rond en werd 9e. Mickaël Delembre sprong 1 balk af en eindigde op de 21e positie. Arthur Burssens nam iets te veel risico’s en eindigde op de 26e plaats.

In 1m sprong Lucie een balk af op de laatste hindernis in de barrage. Mickaël nam een balk mee in de basisomloop. Zij werden 28e en 35e.

Indra Van Durme met Aaron

 

WVUR Bloso Waregem
Op zaterdag reed Sarah Wullaert Evitty naar een 4e positie in de proef 85 cm. 

Niet alleen onze amazones verdienden goud.

Op zondag reden onze ruiters ook mee in WVUR. Proef 70 cm was ook daar barema Clear Round. Bernard Meerlaen bleef foutloos met Nalla en eindigde dus op de eerste plaats, samen met de andere foutlozen. Indra sprong met Aaron een balkje af en eindigde op de 11e positie. Melissa Lippevelde verzamelde met Querido 8 strafpunten. 

In 80 cm reed Indra met Blackstar een foutloze omloop en klasseerde zich op de 5e positie. Kenny Coysman sprong een balk af met Ronchi in de basisomloop en eindigde zo op de 14e positie. 

Melissa Lippevelde met Silence

Melissa Lippevelde sprong 1 balk af in 90 cm en eindigde zo op de 10e plaats met Silence.

In 1m sprong Silence ook een balk af in het basisparcours en werd 8e. 

 

Datum wedstrijd: 
zaterdag 27 augustus 2016 tot en met zondag 28 augustus 2016