Mooie afsluiter van het outdoorseizoen

 

Gouden medaille voor Dominique Polet, finaleplaats in Mechelen voor Virginie De Meersman en verscheidene prijzen voor onze jonge springruiters.

HRVV te Destelbergen
Dit weekend was de laatste outdoor wedstrijd voor verschillende verenigingen. HRVV richtte zijn laatste buitenwedstrijd in in Llyda Stables te Destelbergen. De opkomst was enorm, en ook wij waren van de partij. In de proef 70 cm werd Alice Devriese 4e met Taz. Anna Balduck en Pirouette eindigden op de 7e positie. Bernard Meerlaen eindigde op de 17e en 18e positie met Nalla en Goldwing, zijn nieuwste aanwinst. Indra Van Durme reed ook een foutloos rondje met Aaron en eindigde 23e. Voor Océane Van Kwikenborne was het de eerste wedstrijd met Java. Ze maakte 1 springfout en eindigde op de 32e positie. Jonas De Buck en Kara Van Oost vergisten zich van parcours en werden uitgesloten. 

Niet enkel Bernard en Océane hadden een nieuw paard onder het zadel. Ook Mickaël De Lembre reed met zijn nieuwe aanwinst. Guus sprong foutloos rond en deze combinatie werd 16e. Bernard reed met Goldwing net iets sneller rond in de 80 cm en kwam zo 2 plaatsen voor Mickaël te staan. Arthur Burssens eindigde op de 21e plaats met Wigand en Jonas volgde hem op de 22e positie. Indra werd met Blackstar 24e. Anna reed iets meer op haar gemak in de barrage en werd 34e. Kara eindigde met 5 punten in de basisomloop en Kenny Coysman verzamelde 6 punten met Ronchi. 

In de proef 90 cm wist Mickaël een 6e plaats te bemachtigen met Guus. Arthur eindigde met 7 punten in de basisomloop. Sharina Vanderstraeten verzamelde in totaal 10 punten door een parcoursvergissing. 

Melissa Lippevelde reed een foutloze barrage in 95 cm met Silence en eindigde zo op de 11e positie. 

HROV te Aalter
De laatste buitenwedstrijd van HROV vond plaats in de Ranch te Aalter.
Ook Emma De Paepe had haar nieuw paard mee op wedstrijd; Karolina. Zij reed in de 95 cm foutloos rond en eindigde 9e. Quad van Freya De Paepe had er minder zin in en worp Freya uit het zadel. Zij herpakte zich in een herstart en eindigde met 4 strafpunten.

 

De laatste buitenwedstrijd was tevens ook de laatste manche voor de Hippo Revue Cup van HROV. Dominique Polet won de proef met Liesje en nam eveneens de 6e positie in met Famus. Virginie De Meersman werd 8e met Umbo en volgde op de 9e plaats met Iwana. Eros Van Speybroeck sprong met Ibora een balk af in de basisomloop.

 

De Hippo Revue Cup loopt over 4 wedstrijden. De 6 ruiters met de meeste punten mogen door naar Kerstjumping Mechelen. Virginie verzamelde voldoende punten in de voorgaande wedstrijden en plaatste zich zo in de finale voor Jumping Mechelen. 

In 1m15 reed Eros foutloos rond en eindigde 13e. Virginie eindigde met 5 strafpunten in de barrage op de 29e positie met Iwana en had 2 springfouten met Ginka in de basisomloop. 

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 25 september 2016