Onze thuiswedstrijd was een groot succes!

 

Zondag 7 mei was het zover... HRVV jumping op onze eigen terreinen! Naast een paar van onze geroutineerde wedstrijdruiters, waren er ook een paar debutanten.

Aandachtige supporters!

Charlotte Monballiu reed voor de eerste keer een officiële wedstrijd, dit met Oh So Pretty. Laura Gonzalez Y Alonso deed hetzelfde met Cosmo. Beide ruiters reden foutloos rond in de proef 70cm en eindigden respectievelijk op de 5e en de 26e plaats.

Charlotte Monballiu reed voor de eerste keer een officiële wedstrijd.Laura Gonzalez haar eerste officiële deelname met Cosmo

Verder reed er een groot aantal van onze huisruiters mee in de eerste proef. Lamia Cotman reed zowel met Selena als Quando een foutloze ronde. Zij kwam met Selena het dichts bij de ideale tijd en werd zo winnaar van 67 deelnemers. Met Quando behaalde ze een 35e plaats.

Lamia Cotman met Quando

Alice Devriese klasseerde zich op de 6e plaats met Mini. Meerder ruiters reden een foutloze ronde: Luca Huyghe met Mona, Lourdes Plancke met Karioka, Anna Balduck met Pirouette, Naomi Van Speybroeck met Ramsas, Janet Borrizée met Igor, Kara Van Oost met Hermes, Jana Pelfrene met Sultan en Lyssa Mangelschots met Nalla. Alana Lissens met Vienna, Océane Van Kwikenborne met Java, Lourdes Plancke met Ilona en Ellen Dhooge met Wokinal eindigden met 4 strafpunten.

Lourdes Plancke met KariokaAlice Devriese met TazEllen D'hooghe met WokinalJana Pelfrene met Sultan

In de proef 80 cm bleek Alice met Mini de snelste huisruiter te zijn. Ze eindigde op een 7e plaats uit 80 combinaties! Anna werd 15e met Pirouette. Charlotte en Oh So Pretty haalden in de 2e fase 2 strafpunten op tijd en eindigden op de 19e positie. Alice met Taz en Mireille Delvoye met Sultan haalden beide 4 strafpunten in de 2e fase en werden respectievelijk 23e en 24e. Gilles Devenyn en Flou reden de barrage rond met 5 strafpunten en werden 28e. Robin Philips met Gentley, Bernard Meerlaen met Goldwing, Chloë Sterckx met Falco en Britt Van Hoye met Vitesse sprongen elk 1 balk af in het basisparcours. Sharina Vanderstraeten met Cassandra, Lamia Cotman met Quando, Ellen Collins met Selena, Van Speybroeck Naomi met Ramsas, Van Kwikenborne Océane met Java, Kara Van Oost met Hermes mochten na de basisomloop niet starten in de tweede fase. Jonas De Buck en Falco reden buiten wedstrijd, deze combinatie reed dubbel foutloos rond met een snelle tijd. 

Enthousiast applaus!

De thuiswedstrijd bleek een zege voor Alice. Ook in de proef 90cm stond ze vooraan. Een derde plaats na een heel snelle barrage met Taz. Arthur Burssens werd 5e met Gucci en Sharina volgde met Winnie op de 7e plaats. Bernard en Goldwing reden ook een foutloze 2e ronde en eindigden 11e. Jeanne Mataigne en Whisper mochten de barrage ook starten en werden 20e. Freya De Paepe reed met Quad iets te traag in het basisparcours en haalden 1 strafpunt voor tijd. Lucie Mécène sprong met Valday 1 balk af. Robin met Gentley en Gilles met Flou haalden respectievelijk 8 en 9 strafpunten in de basisomloop. 

Arthur Burssens na het nemen van de laatste hindernis in de barrage.

Net als in de proef 90 cm reed Arthur Gucci naar een 5e positie in de proef 95cm. Mickaël Delembre reed met Guus nog sneller, maar landde door een balk op de 10e plaats. Sharina en Winnie werden 13e. Lucie en Valday haalden 8 strafpunten in de barrage. Emma De Paepe en Karolina sprongen een balk af in de eerste fase. 
In 1m greep Virginie De Meersman net naast de beker met Iwana De Laubry. Met Umbo sprong ze in de barrage een balk af en eindigde op de 10e plaats. Michaël Corvette met C’est Moi Z en Emma met Karolina eindigden beiden met 2 tijdspunten in de eerste fase. Mickaël en Guus sprongen een balk af in de basis.
De eerste keer 1m10 voor Michaël Corvette en hij eindigde met 3 strafpunten voor tijd in de basisomloop. Virginie had zowel met Iwana als met Umbo een balk in het basisparcours

Bernard Meerlaen met Goldwing

Naast de resultaten zijn er natuurlijk nog veel meer aspecten aan een wedstrijd. Teamspirit, supporteren voor elkaar, mekaar helpen en nog zoveel meer dat een manege niet alleen tot een sportclub maakt, maar tot een echte vriendengroep. Een geslaagde wedstrijd, en een bevestiging van het groepsgevoel. Het weekend kon voor ons niet beter!

 

Foto's van iedere deelnemer
De professionele fotograaf Jean-Jacques Limbourg heeft van iedere deelnemer foto's genomen.

Via deze pagina kan u de foto's bekijken en nabestellen.

 

Datum wedstrijd: 
zondag 07 mei 2017