Winst in 70cm!

 

Dit weekend was het Dravershof te Evergem onze bestemming.

De zon vergezelde ons al tijdens de verkenning van de proef 70 cm. Deze proef wist Luca Huyghe met Mona te winnen. Niet alleen de zon scheen, ook Luca, die door de hele familie toegejuicht werd. Op de 8e plaats volgde Janet Borrizée met Igor. Loïse Deraeve reed haar eerste wedstrijd met Chocotoff en eindigde op de 10e positie. Voor Laura Gonzales was het de eerste wedstrijd op verplaatsing met Cosmo. Die sloot ze af met 4 strafpunten en een 17e positie. Lourdes Plancke en Karioka eindigden op de 19e plaats. 

In het Dravershof wordt tussen de 70 cm en 80 cm ook een proef 75 cm georganiseerd. Dit is een proef in 2 fases, met de tweede fase op ideale tijd in plaats van snelheid. De ideale voorbereiding naar een proef in 2 fases. In deze proef was het Janet die straalde met Igor. Zij kwam in de tweede fase heel dicht bij de ideale tijd en behaalde zo de zilveren positie. Laura en Cosmo werden 5e. Luca volgde met Mona op de 6e plaats. Lourdes sprong een balk af op de laatste sprong van de tweede fase en eindigde op de 9e plaats. Alice Devriese met Mini, Loïse met Chocotoff, Lamia Cotman met Selena en Océane Van Kwikenborne met Java startten de 2e fase niet en eindigden respectievelijk op de 12e, 15e, 19e en 20e plaats. 

In de proef 80 cm draait het allemaal rond snelheid. Bernard Meerlaen en Goldwing reden een snelle barrage rond en eindigden op de 4e positie. Robin Philips met Gentley en Alice met Taz reden iets trager rond en werden respectievelijk 9e en 12e. Collins Ellen met Selena, Océane met Java en Alice me Taz eindigden met strafpunten in de eerste fase. 
Zowel Bernard als Alice sprongen in de proef 90 cm een balk af en eindigden op de 15e en 17e positie. Robin verzamelde 8 punten en werd 21e.

 

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 28 mei 2017