Jumping Deinze, een leerschool

 

Het laatste weekend van juli organiseerde Ruiterkomitee Deinze een HRVV wedstrijd op de domeinen van de Brielmeersen. Elk jaar opnieuw een uitdaging. De moeilijkheid van deze wedstrijd is niet enkel de bodem, namelijk gras, maar ook een hellend terrein. Daarnaast bevindt zich op het springparcours een klim-en hoogteparcours waardoor veel paarden maar aarzelend aan deze jumping starten. 

In de proef 70 cm ging Ellen Collins met Selena  de uitdaging aan. Selena bleek doodsbenauwd en had niet veel zin om te springen. Teleurstelling en bijleren hoort erbij. 

Mickaël Delembre met Guus, Alain De Meersman met Karandasj en Mireille Delvoye met La Quinta waagden zich aan 90 cm bij gebrek aan de proef 95 cm. Mickaël verzamelde 8 strafpunten in de 2e fase en eindigde op een mooie 19eplaats op 56 ruiters. Karandasj sprong 1 balk af in het basisparcours en eindigde op de 26e plaats. Mireille en La Quinta verzamelde 9 punten en eindigde 39e.

10 cm hoger wist Mickaël Delemabre met Guus een snelle tijd in de tweede fase maar sprong een balk af wat resulteerde in een 5e plaats uit 44 ruiters. Zowel Alain als Mireille reden het moeilijke parcours niet uit. 

Na de proef 110 cm ging de jaarlijke Derby van start. 32 ruiters gingen van start. Geen enkele ruiter wist een foutloze omloop te rijden. Virginie De Meersman wist zich naar de 5e plaats te rijden met Iwana De Laubry met 1 balk.

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 30 juli 2017