Aanwezig in 3 disciplines!

 

Het eerste weekend van augustus was drukbezet. Onze ruiters waren zowel op dressuur, jumping als op eventing aanwezig.

 

Eventing NokereKaire Kalm met B Cavalier
Tijdens de eventing te Nokere, gaat het dressuur- en jumpingdeel door op de terreinen van Sport Vlaanderen te Waregem op zaterdag. Alain De Meersman en Karandasj reden in de reeks L een nette dressuur. Tijdens de jumping sprong Karandasj jammer genoeg een balk af. Zij eindigden na de cross country op de 24e plaats uit 46 ruiters. Onze buitenlandse ruiter Kaire Kalm reed met haar jong paard B Cavalier in de reeks Jonge Paarden. In Nokere wordt het kampioenschap Jonge Paarden gehouden, zware concurrentie dus. Zij eindigden op een 34e plaats. 

 

Dressuur te NieuwkerkeSara Smet met Hellade
Op zondag vertrokken enkele vroege vogels op dressuurwedstrijd in La Rosteehoeve te Nieuwkerke. Sara Smet en Spirit reden net als Eline Van Damme en Come On de proef I1. Sara behaalde 64,8% en werd 4e. Eline behaalde de 7e plaats met 62,4%.
 

 
Iven Germonpré met Fidji Boy

Eline reed met Come On ook in de proef I3. Iven Germonprez reed in deze reeks met Fidji Boy en Sara startte Hellade in deze reeks. Iven behaalde de 13e plaats met 65%. Eline volgde hem met 64, 78%. Sara en Hellade had door een inschattingsfout geen tijd om op te warmen, zij eindigden op de 19e plaats.
 

 

Ellen Collins met Selena

Jumping in HTC
De vaste stek voor jumping is momenteel Hof Ter Couter te Vosselare. Ondanks de vele wedstrijden daar, is Selena van Ellen Collins er nog steeds niet op haar gemak. In de proef 80 cm beet Ellen na een bruuske stop van Selena weer eens in het zand. Deze combinatie startte de proef opnieuw en reed de basisomloop dapper rond. Alice Devriese en Mini reden een snelle 2e fase en eindigden 10e uit 64 ruiters. Met Taz reed ze naar een 12e plaats. Gilles Devenyn en Flou reden net iets trager dan Alice en eindigden op de 14e plaats. 

Delphine Gosselin met Prom Royal

Lamia Cotman reed voor het eerst wedstrijd met Umbo. Direct een foutloze ronde. Ook Delphine Gosselin startte voor het eerst met haar nieuwe aanwinst, Royale met 2 foutloze ritjes als resultaat.  Zowel Lamia als Delphine reden iets rustiger rond en eindigden 24e en 27e. Saartje Van Beirs ruilde haar dressuuroutfit voor een springtenue en reed ook met Umbo een rondje op een hoogte van 80 cm. 

 

Emma en Freya De Paepe met Carolientje en Quad

Flanders Horse Event
Eerder deze week werd op Flanders Horse Event te Beervelde de Battle of the Clubs georganiseerd. Teams bestaande uit 3 ruiters komen er aan de start zoals bij een estafette. De beste groepsprestatie wint! Freya De Paepe en Quad startten op een hoogte van 90 cm en reed foutloos rond. Haar zus Emma reed met Carolientje het 2e deel op een hoogte van 1m foutloos rond. De derde ruiter maakte op een hoogte van 1m10 een springfout. 

 
Eline Van Damme met Come On Wedstrijdbegeleiding dressuur Frédéric De Meersman
Sara Smet met Spirit Alice Devriese met Mini
Lamia Cotman met Umbo Saartje Van Beirs met Umbo
Gilles Devenyn met Flou Alice Devriese met Taz

 

 

 

 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 06 augustus 2017