Dressuur en jumping op verschillende locaties

Tijdens het eerste weekend van september kwam zowel dressuur als jumping aan bod.

Sara Smet en Lisa-Victoria Van Driessche

Dressuur te Loppem
De dressuur vond plaats in Het Gouden Bit in Loppem. Sara Smet reed met Hellade in de proef I.1 en behaalde met 60% een 5e plaats. Voor Lisa-Victoria Van Driessche was het de eerste officiële wedstrijd met Joly’s Dylan. Zij reden ook in de reeks I.1 en eindigden met 56% op de 10e plaats.

Onze jumpingruiters reden op 2 verschillende locaties.
Virginie De Meersman vertrok naar Hulsterlo, waar het kampioenschap Amazones HROV plaatsvond. Op vrijdag werd de 1e manche al verreden. Dit was een jachtparcours op snelheid. Virginie en Iwana reden foutloos en snel rond, en dat bracht hen op een 8e positie. Op zaterdag werd een technische proef binnen tijd gereden. Door een nette foutloze ronde kon deze combinatie de 8e plaats behouden, wat inhield dat ze, net als 15 andere amazones, zondag mocht starten in de finale.

Op zondag speelde de stress en vermoeidheid hen parten. Tijdens de eerste omloop van de finale behaalden ze 8 strafpunten, tijdens de 2e omloop 4 strafpunten. Alles samengeteld eindigden Virginie en Iwana op de 13e plaats in dit kampioenschap.

Op zondag waren meerdere ruiters van de partij op de graspiste van de Gentse Rijvereniging te Heusden. In de proef 70 cm reed Luca Huyghe voor het eerst met Winnie, haar nieuwe aanwinst. In het eerste parcours eindigden ze met 4 strafpunten door een kleine onoplettendheid van de ruiter. Het 2e parcours reed deze nieuwe combinatie foutloos rond.

5 cm hoger kwam Alice Devriese met Mini heel dicht bij de ideale tijd, goed voor een 2e plaats. Jonas De Buck en Falco eindigden net naast het podium, op de 4e plaats. Lourdes Plancke en Karioka hadden het iets moeilijker. Deze combinatie eindigde met 2 weigeringen.

Nog 5 cm hoger gaat het om snelheid. Mini en Alice lieten zich opnieuw van hun beste kant zien en eindigden op de 7e plaats. Met Taz reed ze een klein beetje trager, wat haar een mooie 9e plaats opleverde. Jonas en Falco sprongen jammer genoeg een balk af in de eerste fase. Robin Philips reed voor het eerst met haar nieuwe aanwinst, Inside Joke, en eindigde met 6 strafpunten door een parcoursvergissing. Karioka sprong 2 balken af en einigde met 8 strafpunten.

In de proef 90cm reed Alice Taz naar een 10e positie. Gilles Devenyn en Flou reden iets te veel rond en verzamelden 10 strafpunten in de eerste fase.

In hun tweede parcours, 95 cm, reden Gilles en Flou foutloos in de eerste fase, maar jammer genoeg sprong Flou 2 balken af in de 2e fase. Mireille Delvoye en La Quinta hadden 4 strafpunten in de eerste fase.

Op een hoogte van 1m reed Mireille La Quinta naar een 6e positie. Deze combinatie had weliswaar een balk in de 2e fase, maar het parcours stond zo moeilijk, dat er maar enkelen dubbel foutloos waren.