Gezellig drukke thuiswedstrijd

 

Jumping op de thuisbasis
Met 296 starters was de HRVV wedstrijd op eigen bodem een groot succes. Ook een groot aantal van eigen ruiters maakte deel uit van al die inschrijvingen. 

Jumping De Hoefslag

Nieuw bloed doet het goed Lindsay Haemelinck met Isy Boy
In de proef 70 cm stal Lindsay Haemelinck met Isy Boy de show door een 3e plaats, dit op haar eerste officiële wedstrijd ooit. Jonas De Buck reed ook voor de eerste keer met een nieuwe pony, Ivaldi, goed voor een 5e positie. Quincy De Boever en haar nieuwe pony, Robroy, reden samen naar een 7e plaats. Lourdes Plancke en Ilona, ook een nieuwe combinatie, waren goed voor de 14e plaats. Laurian Vermassen en Hannaman namen ook voor de eerste keer deel aan een officiële wedstrijd, en dat resulteerde in een mooie 18e plek. Lamia Cotman/Quando en Laura Gonzales/ Cosmo bleven ook foutloos, maar waren iets te snel voor de ideale tijd. Annelore Peeters/Dylan, Alana Lissens/ Vienna, Kristyna Doboszova/ Charlie, Sharina Vanderstraeten / Zarina, Pauline Monballiu / Oh So Pretty, Nicky Kimpe / Sultan en Lena De Jonge / Dylan eindigden elk met 4 strafpunten. Alix Bouciqué/Karioka, Mireille Delvoye/ Crescendo, Jante Thomas / Crescendo en Maxine Bagué / Nalla eindigden met een paar strafpunten. 

 

87 ruiters in 80 cm!Nicky Kimpe met Sultan
Maar liefst 87 ruiters gingen van start in de 2e proef. Jeanne Mataigne en Whisper reden een snelle 2e fase en eindigden op een verdiende 6e plaats. Ellen Collins/Selena, Lamia Cotman / Umbo en Laura Lecluyse / Calypso reden iets trager dan Jeanne en eindigden op een mooie 10e, 11e en 12e positie. Bart De Keuleneire / Igor, Laura Gonzales/ Cosmo, Evy Smet / Hellade, Charlotte Monballiu / Oh So Pretty, Evy Smet / Come On en Alice Devriese / Karolina reden ook een dubbele foutloze ronde en eindigden respectievelijk 23e, 28e, 32e, 34e, 35e en 37e. Laurian Vermassen / Hannaman, Loïse Deraeve / Chocotoff, Bruna Moro / Jitte, Jade Goeminne / Ivaldi, Lisa Braeckman / Demona en Lindsay Haemelink / Isy Boy belandden ook in de 2e fasen maar verzamelden daar enkele strafpunten. Sharina Vanderstraeten / Lexus Z, Alana Lissens/ Vienna, Claudine Denie /Mike Tyson, Caroll Porta / Raph Lourdes Plancke / Ilona en Annelore Verhoeven / Duchesse maakten een paar springfouten in de eerste fase en mochten niet door naar de 2e fase. 

 

Opnieuw een groot aantal ruitersKristýna Doboszová met Charlie
10 cm hoger reed Alice Devriese haar pony Taz naar een 8e positie door een foutloze en snelle barrage. Loïse Deraeve en Chocotoff reden net iets trager, maar nog steeds goed voor een 10e plaats. Alice en Karolina eindigden op de 13e plaats, Bart De Keuleneire en Igor volgden op de 14e plek en Freya De Paepe en Ibora wisten naar de 15e plaats te rijden. Ellen Collins en Selena reden nog sneller dan voornoemde ruiters, maar deze combinatie sprong jammer genoeg een balk af, wat resulteerde in een 21e positie. Ook Laura Lecluyse / Calypso, Bruna Moro / Tornado, Jana Pelfrene / Sultan en Lamia Cotman / Umbo gingen van start in de 2e fase, maar eindigden met springfouten. Lucie Mécène / Valdaï, Sharina Vanderstraeten / Lexus Z, Bruna More / Jitte en Caroll Porta / Raph maakten een fout in de eerste fase en reden geen barrage. 

De Hoefslag verkenning jumping

Snelheid troef
In de proef 95 cm reed Sophie Polet Foo naar de 6e positie met een vlotte 2e fase. Robin Philips en Gentley reden bijna even snel, goed voor een 8e plaats. Gosselin Delphine en Royale kwamen op de 13e plaats terecht en Arthur Burssens met Gucci volgden op de 15e plek. Bruna Moro / Tornado, Lucie Mécène / Valday, Emma De Paepe /Karolina, Freya De Paepe / Ibora en Alice Devriese / Mini maakten een paar foutjes in de eerste fase. 

Jumping De Hoefslag

Rechtstreeks op tijd
Op een hoogte van 1m werd het parcours rechtstreeks op tijd verreden; spanning vanaf de eerste sprong. Delphine Gosselin en Royale waren de snelste combinatie van onze huisruiters. Zij kwamen terecht op de 12e plaats. Arthur Burssens en Gucci volgden op de voet en werden 13e. Michaël Corvette reed door de finish met 2 strafpunten voor tijd. Emma De Paepe / Karolina, Robin Philips / Gentley en Mickaël De Lembre namen een paar strafpunten mee. 

Supporters op post

1m10Michaël Corvette met C'est Moi
In de hoogste proef reed Virginie De Meersman met Iwana De Laubry foutloos naar een 6e plaats. Mickaël De Lembre en Guus reden voor de eerste keer mee in de hoogste reeks en eindigden op een mooie 8e plaats. Michaël Corvette en C’est Moi kwamen op de 9e plek. 

 

 

Foto's van iedere deelnemer
De professionele fotograaf Jean-Jacques Limbourg heeft van iedere deelnemer foto's genomen.

Via deze pagina kan u de foto's bekijken en nabestellen.

 

Datum wedstrijd: 
zondag 06 mei 2018