Traditie in jumping Eke

 

Team De Hoefslag

Zoals gewoonlijk straalde de zon tijdens de HRVV wedstrijd te Eke. Ook naar goede gewoonte waren onze ruiters talrijk en vol goede moed aanwezig. 

Door de grote opkomst in Eke worden alle proeven behalve 95cm 2x georganiseerd. Eenmaal in de voormiddag, eenmaal in de namiddag. Zij die kiezen voor de voormiddag genoten van de friste, maar moesten al vroeg op pad. Zowel de 70 cm als de 90 cm begon al om 8u.

Quincy De Boever met Robroy

70 cm
In de eerste proef draait het om foutloos blijven en rustig rijden. Lourdes Plancke en Ilona reden foutloos maar iets te snel, zij eindigden op de 16e plaats. Quincy De Boever reed haar eerste wedstrijd met nieuwe pony Robroy en bleef mooi foutloos, zij reden nog sneller dan Lourdes en Ilona, goed voor een 28e plaats. Kara Van Oost en Hermes maakten jammer genoeg een stuurfoutje en eindigden met 4 strafpunten. 

80 cm
Collins Ellen en Selena reden foutloos en vlot door de 2e fase van de proef 80 cm, goed voor een verdiende 6e plaats. Quincy en Robroy eindigden de eerste fase met 8 strafpunten. Kara / Hermes en Lourdes / Ilona reden jammer genoeg de eerste fase niet rond. 

Ellen Collins met Selena

90 cm
Om 8u ’s ochtends startte de proef 90 cm in piste B. Lamia Cotman en Umbo gingen als eerste van start. In de 2e fase nam Lamia een groot risico, wat eindigde met 8 strafpunten. Nog steeds goed voor een 18e plaats uit 48 ruiters. Delphine Gosselin en Prom Royale eindigden de 2e fase met 4 punten, zij werden 16e. Jana Pelfrene en La Quinta volgden op Lamia met een 19e plaats. Alice Devriese / Mini en Ellen / Selena mochten de 2e fase niet starten.

1m
Delphine en Prom Royale reden op een hoogte van 1m foutloze en snelle 2e ronde. Zij eindigden op de 8e plaats. Lissa Eggermont en La Quinta reden voor de eerste keer 1m op wedstrijd, jammer genoeg was La Quinta overdonderd door de rook van de bbq, wat leidde tot een uitsluiting. 

Namiddagproeven
In de namiddag werd elke hoogte opnieuw georganiseerd. 
Freya De Paepe ging in de proef 90cm met Ibora van start. Een vlotte en foutloze barrage resulteerde in een 7e plaats. 10 cm hoger kreeg ze in de 2e fase 1 strafpunt voor tijd. Nog steeds goed voor een 10e plaats. Haar zus Emma met Karolina eindigde dubbel foutloos op de 9e plaats. 

 

Dressuur in La Rosteehoeve
De zusjes Van Damme gingen richting Sint-Niklaas om deel te nemen aan de dressuurwedstrijd. Ellen Van Damme reed de Sub I1 met Spirit en eindigde op de derde plaats met 65,6%. In de Sub I3 werd ze 7e uit 14 combinaties. Eline en Come On reden de reeks I1 en reden naar de 5e plaats. In de reeks I3 reden ze naar de bronzen plaats met maar liefst 70, 435%. 

 

Datum wedstrijd: 
zondag 12 augustus 2018