Summer Masters of Showjumping te Meerdonk

 

Niet enkel in het weekend is er de mogelijkheid om op wedstrijd te gaan, ook op vrijdag kan dat. Op vrijdag 17/8 vertrokken zowel Dominique Polet als Virginie De Meersman naar stal Hulsterlo te Meerdonk voor de Summer Masters of Showjumping wedstrijd van HROV. Dominique reed met Fame de proef 1m20 en sprong in de 1e fase een balk af en eindigde op de 24e plaats.

Virginie De Meersman won met Iwana de spiegelproef van de Summer Masters of Showjumping

Virginie en Iwana reden pas ’s avonds naar daar voor de Showproef, nl een spiegelproef. Hierbij wordt de piste in 2 gedeeld en wordt langs beide kanten hetzelfde parcours maar gespiegeld gezet. Je rijdt direct tegen een tegenstander. Spanning alom dus. De winnaar van deze ronde rijdt in de volgende ronde tegen een andere winnaar. De finale met 3 ruiters werd rechtstreeks op tijd verreden. Virginie en Iwana wisten in de finale te geraken, de snelste tijd te rijden en wonnen zo de proef. 

Freya De Paepe behaald met Ibora een 2de plaats in de proef 95cm

Zaterdagvoormiddag vertrok Freya De Paepe al heel vroeg, ook richting Hulsterlo voor de proef 95. Ochtendstond had duidelijk goud in de mond want Freya reed Ibora naar een 2e plaats. Op zondag reed Robin Philips met Janaica M&M de proef 1m. Een balk in de barrage leidde tot een 24e positie. In 1m10 reed deze combinatie net iets te traag en kreeg 1 strafpunt voor tijd in de eerste fase. 

 

Zondag HRVV te Oudenaarde
Op zondag reed Alice Devriese met Taz naar de HRVV wedstrijd te Kerselare. Op een hoogte van 80 cm reden ze een vlotte en foutloze barrage en eindigde deze combinatie op de 7e plaats. In 90 cm mocht deze combinatie niet door naar de 2e fase.

 

Datum wedstrijd: 
vrijdag 17 augustus 2018 tot en met zondag 19 augustus 2018