Corona update 30/04: overzicht wijziging op onze werking tot en met juni

 

Wijziging werking tot en met maandag 31 mei
In het belang van de volksgezondheid heeft de overheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De maatregelen die ingegaan zijn vanaf donderdag 29 oktober werden opnieuw verlengd.

Wel gedeeltelijke versoepelingen en nieuwe mogelijkheden
Ondertussen mogen alle leeftijdsgroepen vanaf 13 jaar nu ook met iets grotere groepen buiten sporten. Bovendien zijn de dagen ondertussen wat langer geworden. Hierdoor kunnen wij nu gelukkig ook voor die leeftijd opnieuw groepslessen aanbieden.

Dit artikel geeft een overzicht van de invloed op onze werking van de verschillende coronamaatregelen die voor onze club van toepassing zijn (zowel nationaal als lokaal).

Groepslessen PONY (4 tem 8 jaar)
- Onze groepslessen PONY kunnen doorgaan.
- Inschrijven is mogelijk via onze klantenzone.

Groepslessen PAARD (vanaf 9 jaar)
- Onze groepslessen PAARD die BINNEN doorgaan zijn enkel voor kinderen tot en met 12 jaar.
- Onze groepslessen PAARD die BUITEN doorgaan zijn enkel voor personen vanaf 13 jaar.
- Onze groepswandelingen PAARD (enkel voor gevorderde ruiters) kunnen doorgaan, personen vanaf 12 jaar mogen hieraan deelnemen (verkeersreglement).
- Onze groepslessen PAARD hervatten in principe hun normale werking (dus alle leeftijden) vanaf 01/06 (na het einde van de huidige lockdownmaatregelen). Afhankelijk van eventuele verlengingen van de coronamaatregelen zullen deze lessen misschien toch nog geannuleerd moeten worden of zullen de minimum- en maximumleeftijden moeten aangepast worden.
- Inschrijven voor al deze groepslessen is mogelijk via onze klantenzone.

Heropstart groepslessen leeftijdsgroep vanaf 13 jaar
Mei
- woensdag 19u beginnelingen
- woensdag 20u half gevorderden
- donderdag 20u gevorderden
- zaterdag 17u gevorderden wandeling
- zondag 13u half gevorderderden (vanaf 09/05)
- zondag 17u gevorderden wandeling

Juni
- woensdag 19u beginnelingen
- woensdag 20u half gevorderden
- donderdag 20u gevorderden
- zaterdag 17u half gevorderden
- zondag 13u half gevorderden
- zondag 17u gevorderden wandeling

We hopen dat de situatie in de loop van juni normaliseert waardoor ons volledige lessenrooster opnieuw toegankelijk zou worden voor alle leeftijden.

Aanbod groepslessen tot en met 12 jaar
Het standaard lessenrooster blijft behouden, met uitzondering van de lessen die nu enkel voorbehouden zijn voor personen vanaf 13 jaar. We hopen dat de situatie in de loop van juni normaliseert waardoor ons volledige lessenrooster opnieuw toegankelijk zou worden voor alle leeftijden.

Privélessen
Onze privélessen mogen wel doorgaan, ongeacht de leeftijd. Dit kan enkel in de buitenpiste gebeuren, niet in de overdekte piste.

Ponykampen
Onze ponykampen kunnen doorgaan.

Paardenkampen
Onze paardenkampen kunnen doorgaan voor kinderen tot en met 12 jaar.

Pension
- Personen met een eigen paard of huurpaard mogen in de overdekte piste enkel sportactiviteiten doen in functie van het dierenwelzijn van het paard (= minimale noodzakelijke beweging).
- Personen, ongeacht hun leeftijd, met een eigen paard of huurpaard mogen op de buitenpiste de gewone sportactiviteiten doen.

Bar
De bar heropent het terras vanaf 08/05. Momenteel is dat nog met een beperkte kaart en sluitingsuur om 21 uur. Bij slecht weer is het terras gesloten. Het onthaal van de lessen gaat momenteel nog door aan de pistes en niet in de bar of het terras.

Activiteiten
De volgende evenementen zijn geannuleerd:
- Jumping HRVV 02/05

Algemene aandachtspunten
- Een deelnemer aan een les of een pensionklant komt alleen of met maximum 1 noodzakelijke begeleider (zoals mama, papa, chauffeur).
- Beperk uw tijd ter plaatse tot het noodzakelijke voor en na het rijden/verzorging.
- De club is momenteel helaas geen plaats voor een gewoon uitstapje zonder het sportieve doel. Wie geen les gepland heeft of geen pensionpaard te verzorgen/rijden heeft of wie niet de noodzakelijke begeleider van een ruiter is dient hier dus niet te zijn. 
- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten dat er groepslessen zijn, steeds vanaf het half uur voor de eerste les tot een half uur na de eerste les. Dat is dus ook van toepassing voor bv. pensionklanten die op zulke momenten niets met de groepslessen te maken hebben. De reden is dat er dan in het algemeen wat meer volk aanwezig is dan buiten de groepslesmomenten.
- Het dragen van een mondmasker is voor iedereen algemeen verplicht (vanaf 12 jaar) op de momenten buiten de groepslessen op plaatsen waar de nodige afstand niet altijd kan gegarandeerd (bv. in de gang, zadelkamer, paardenverdeling, ...) worden.
- Het dragen van een mondmasker is niet nodig wanneer men te paard zit of voor de lesgever tijdens het lesgeven (bv. in het midden van de piste waar er geen contactmomenten zijn). Tijdens contactmomenten met anderen (bv. de paardenverdeling) draagt de lesgever wel het mondmasker.
- Paarden worden tijdens de groepslessen niet opgezadeld in de gangen maar in de stal. Zo is er minder drukte en wordt er ruimte gecreëerd. Er zijn enkele uitzonderingen voor enkele lespaarden.
- Was de handen regelmatig. Aan de ingang van de manege staat een wasbak met 5 kranen. Ook aan de WC's en bij de materiaalkastjes staan kranen.
- Gebruik de ruimte, er is plaats genoeg.

 

Bedankt en hou het veilig en gezond!